Dan toch geen contract: te dure Usain Bolt vertrekt per direct bij Australische club

REUTERS
De voormalige sprintlegende Usain Bolt zal niet als profvoetballer aan de slag gaan bij Central Coast Mariners. De Australische club maakte vandaag bekend de proefperiode van de 32-jarige Jamaicaan stop te zetten.

Bolt trainde sinds augustus mee met het team uit Gosford, in de buurt van Sydney. Vorige maand doken al berichten op dat de onderhandelingen tussen beide partijen over een contract stroef liepen. Het loon dat Bolt vroeg lag vele malen hoger dan dat wat de club kon bieden. Daarom gingen de Mariners op zoek naar een derde partij voor een financiële bijdrage, maar dat had dus niet het gewenste effect.

AP

“Ik wil graag de eigenaars, het management, de staf, spelers en fans van Central Coast Mariners bedanken om me welkom te laten voelen”, reageerde de ex-sprinter kort. “Ik wens de club het komende seizoen alle succes.”

De Jamaicaan hing vorig jaar na het WK atletiek in Londen zijn spikes aan de haak om zich te richten op een voetbalcarrière. Hij veroverde tijdens zijn atletiekcarrière in totaal acht olympische titels en elf wereldtitels. Hij bezit de wereldrecords op de 100 meter (9.58) en 200 meter (19.19), beiden daterend uit 2009. 

AFP8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Vermote

  Is er wel al 32 en geen ervaring opgebouwd. derde reeks amateurs zou misschien nog net lukken. Maar denk dat niemand zoveel geld gaat geven en dus zal hij als hij wil spelen nog zelf moeten betalen via sponsors en reclame.

 • Christiaan Goethals

  Lopen of achter een bal lopen.....is heel wat anders.

 • didier de coster

  zou graag ne keer ne één twee zien tussen bolt en lukaku, u niet ????? COBW

 • Claude Van Isterdael

  Bolt kan gerust op zijn lauweren rusten met wat hij verdiende in de atletiek....

 • Mathias Lunders

  Wat denkt die Usain wel, nog kapsones over loon, arrogantie ten top. Andere echte spelers krijgen amper de kans

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00