Dader van schietpartij op bus Hertha BSC nog altijd spoorloos

Twiter Hertha BSC
De Duitse club Hertha Berlijn reageert geschokt op het schietincident met hun spelersbus gisteren. Een motorrijder opende toen het vuur op een rotonde. Gelukkig raakte niemand gewond, van de dader nog altijd geen spoor.

De politie onderzoekt het incident en heeft extra beschermende maatregelen genomen voor de spelers van Hertha, in aanloop naar hun bekerwedstrijd van vanavond tegen tweedeklasser Arminia Bielefeld.

Motief onbekend
De bus was op weg naar het station van Bielefeld om het team op te pikken, dat daar aankwam met de trein. "Het was één schot, maar we kunnen niet zeggen waarom hij schoot", vertelde clubmanager Michael Preetz aan Sport1. "De buschauffeur heeft onmiddellijk de politie gebeld en die is nu op zoek naar de dader. Dit was een echte aanslag. Het is werkelijk krankzinnig."

Nipt gered
Hertha Berlijn kon zich vorig seizoen ternauwernood redden in de Bundesliga. Bart Goor speelde van 2001 tot 2004 voor de Berlijnse club.

Turks precedent
In april werd de teambus van de Turkse club Fenerbahçe ook al eens beschoten na een uitwedstrijd. De chauffeur raakte daarbij gewond, maar geen van de spelers werd geraakt.