Cristiano Ronaldo vijf wedstrijden geschorst na duw aan scheidsrechter

rv
Het was een druk avondje voor Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Real Madrid begon in de Spaanse Supercup tegen Barcelona op de bank, maar eiste als invaller toch de hoofdrol op. Een duw aan de scheidsrechter na zijn rode kaart levert Cristiano Ronaldo een schorsing van maar liefst vijf speeldagen op. Zo mist CR7 de return van de Supercup en vier speeldagen in La Liga mogelijks.

Gerard Piqué had met een owngoal zijn team ongewild op achterstand gezet, maar Lionel Messi hing de bordjes opnieuw gelijk met een treffer vanop de stip. Enter Cristiano Ronaldo. De Portugees dolde op de linkerflank wat met Piqué, kwam naar binnen en krulde het leer schitterend in de verste hoek. CR7 vierde het fantastische doelpunt door zijn truitje uit te trekken en met de spierballen te rollen in Camp Nou. Het leverde hem meteen een gele kaart op.

(Lees hieronder verder)

afp

Dat gele karton zou Cristiano Ronaldo nog zuur opbreken. De nummer 7 van de Koninklijke werd in de 82ste minuut het straatje in gestuurd, maar ging dan gretig neer na een duw van Samuel Umtiti. Scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea zag er zelfs een schwalbe in en trakteerde CR7 dan ook op zijn tweede gele kaart. Cristiano Ronaldo kon zijn ogen nauwelijks geloven en duwde in het heetst van de strijd de scheidsrechter. Een actie die hem een schorsing van vijf speeldagen oplevert.

Real Madrid met nog een kleine tien minuten dus met tien verder. Maar dat weerhield Asensio er niet van om de netten opnieuw te laten trillen. Het 21-jarige toptalent haalde zijn verschroeiende linker nog een keer boven en plaatste zijn pegel perfect in de bovenhoek. Een pareltje dat de Spaanse kampioen een goede uitgangspositie geeft voor de terugwedstrijd in de Supercup.

getty
getty



44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jezoeje Duuminjegatbreken

  Van de scheidsrechter blijf je af. Ook Ronaldo. En de schwalbes? Dat ze die maar allemaal bestraffen.

 • Jurgen Weyne

  wat is er eigenlijk verkeerd aan een truitje uittrekken. Aanpassen die regel was ook geen swhalbe zijn duwtje was dan ook begrijpelijk en totaal niet agressief. schorsing is dan ook fel overdreven. voor een doodschop krijg je soms minder. het is zoals overal, voorbeelden stellen en futiliteiten bestraffen, dat kunnen ze goed. Maar bij serieuze overtredingen weet men van geen hout pijlen te maken. triestig ronaldo is the best

 • Elena Orlova

  Toch overdreven van scheids. ..

 • stijn rogiers

  Belachelijk. Scheids zou moeten geschorst worden om schwalbe suarez. Videoref had dit wel gezien!!

 • Stijn De Keukelaere

  De scheidsrechters worden belachlijker mee den dag , ze zouden hem beter schorsen voor dienen zogezegde penalty ,