Cristiano haalt hard uit naar Real-preses en herhaalt dat hij geen verkrachter is: “Op een dag komt waarheid aan het licht en zij die van mijn leven een circus willen maken zullen het dan wel weten”

AP
Cristiano Ronaldo heeft in een interview met France Football hard uitgehaald naar Florentino Pérez, de voorzitter van zijn voormalige werkgever Real Madrid. De 33-jarige Portugees stelt dat de steenrijke Spanjaard hem enkel zag als een geldmachine en zegt ook dat Pérez aan de basis lag van zijn vertrek uit de Spaanse hoofdstad. In datzelfde interview kwam hij ook even terug op de beschuldigingen in de verkrachtingszaak en herhaalde hij dat hij onschuldig is.

Het was hét transfernieuws van afgelopen zomer: Cristiano Ronaldo die Real Madrid na negen seizoenen besloot te verlaten. Juventus werd zijn nieuwe bestemming en de Koninklijke ving een kleine 120 miljoen euro voor de man die de club aan onder meer vier Champions Leagues en twee landstitels hielp. Aan de basis van de miljoenenovergang: een verzuurde relatie met voorzitter Pérez. Dat bevestigt Ronaldo zelf in een interview met France Football. “Ik voelde binnen de club en dan vooral aan de voorzitter dat ze me niet meer naar waarde schatten zoals ze dat in het begin wel deden. In mijn eerste vier, vijf jaar bij Real had ik het gevoel dat ik ‘Cristiano Ronaldo’ was. Nadien keek de voorzitter naar mij op een manier waarop ik het gevoel had dat dat niet meer het geval was. Alsof ik niet langer onmisbaar was, als je snapt wat ik bedoel.”

Cristiano Ronaldo doet bij Juventus gewoon wat hij ook bij Real deed: goals scoren.
REUTERS Cristiano Ronaldo doet bij Juventus gewoon wat hij ook bij Real deed: goals scoren.

“Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een vertrek begon te overwegen. Bij momenten keek ik naar het nieuws en hoorde ik dat ik zelf vroeg om te mogen vertrekken. Dat is deels de waarheid, maar ik kon me niet van de indruk ontdoen dat de voorzitter me niet ging tegenhouden. Had het voor mij alleen maar rond geld gedraaid, dan was ik naar China verkast. Daar kon ik vijf keer meer verdienen dan bij Juventus of bij Real. Maar ik ben niet naar Juventus gekomen voor het geld. Ik verdien hetzelfde als bij Real, misschien zelf nog ietsje minder. Het verschil is dat Juve me echt wou. Ze hebben me dat gezegd en duidelijk laten blijken ook. Voor Pérez was ik niet meer dan een zakenrelatie. Dat voelde ik gewoon aan. Wat hij tegen mij zei, kwam nooit recht uit zijn hart.”

Het opstappen van coach Zinédine Zidane speelde voor een stuk mee in zijn beslissing om te vertrekken, maar was niet doorslaggevend. “Het was gewoon een van die kleine details die mijn gevoel bevestigden over de situatie binnen de club op dat moment.”

Cristiano Ronaldo met Zinedine Zidane nadat ze samen hun derde Champions League op rij wonnen.
AFP Cristiano Ronaldo met Zinedine Zidane nadat ze samen hun derde Champions League op rij wonnen.

Uiteraard weegt dit op mijn leven. Beeld je eens in wat het zou betekenen als iemand jou een verkrachter noemt

Cristiano Ronaldo herhaalt dat hij geen verkrachter is

Nog in het onderhoud met het Franse blad, dat morgen verschijnt, kwam CR7 terug op de verkrachtingszaak die hem boven het hoofd hangt. Begin oktober opende de politie van Las Vegas een onderzoek na belastende verklaringen van Kathryn Mayorga. Die vrouw, vandaag 34, beweert op 13 juni 2009 door Ronaldo te zijn verkracht in een hotelkamer in Las Vegas na een avondje stappen. Volgens de Portugees hadden de twee een relatie met wederzijdse toestemming. “Uiteraard weegt dit op mijn leven. Beeld je eens in wat het zou betekenen als iemand jou een verkrachter noemt. Ik heb een partner, vier kinderen, een moeder die ouder wordt, zussen, een broer, een familie met wie ik heel close ben. Ik heb het dan nog niet over mijn reputatie, die voorbeeldig is. Ik weet wie ik ben en wat ik heb gedaan. Op een dag zal de waarheid aan het licht komen. De mensen die vandaag kritiek op mij hebben en van mijn hele leven een circus willen maken, zij zullen het dan wel weten.”

Cristiano Ronaldo met Kathryn Mayorga.
AP Cristiano Ronaldo met Kathryn Mayorga.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jurgen bastiaens

  grietje verleid hem en wilt nadien wat extra cash. Kans groot dat het zonis verlopen. Ben geen fan van dienen gast mor komaan hé.

 • Yvs Bramslecht

  Hij is zelf grotendeels verantwoordelijk voor heel het circus rond hem. Als je zo graag in de belangstelling staat en dit om het even welk moment moet etaleren kan je dit soort zaken tegenkomen.

 • Anthony van der Borght

  Vroeg of laat komt dit toch uit !!! Denk eraan alles komt uit !! Gelijk wat je verzwijgt.

 • guilbert vannimmen

  Verkrachting valt op geen enkele manier of tijdstip goed te keuren. Maar op een of andere manier denk ik dat dit potje serieus stinkt. Kan haast geen toeval zijn dat na zijn vertrek bij real ineens de poppen aan het dansen gaan. Verkrachting is een woord met een zware en afschuwelijke betekenis en mag niet te pas en onpas worden gebruikt. Dit zou de geloofwaardigheid van echte slachtoffers aantasten.

 • Lilly Daems

  Tja Ronaldo . een kat in het nauw maakt rare sprongen hé.