Corinthians-fan vermoordt broer na voetbalruzie

UNKNOWN

Voetbalruzies kunnen soms hoog oplopen en in extreme gevallen tot tragedies lijden, zelfs binnen dezelfde familie. Een 24-jarige supporter van de Braziliaanse topclub Corinthians schoot na de verloren derby tegen Palmeiras zijn eigen broer dood, na een discussie over de match. Voetbalgeweld is schering in inslag in het land van de vijfvoudige wereldkampioen, maar dit drama is zelfs in Brazilië ongezien.

Dronken
Corinthians - Palmeiras is een derby in de grootstad Sao Paulo waar straatcriminaliteit een groot probleem is en heel wat jongeren gewapend rondlopen, ook in en rond het voetbalstadion. Met een goal in het slotkwartier had de Chileen Valdivia de derby in het voordeel van Palmeiras beslist en dat zorgde terug thuisgekomen voor een handgemeen tussen de twee broers Roberto en Erik de Oliveira, toen. Roberto was dronken en had zijn broer uitgedaagd.

Zelfverdediging
Erik vond er niet beter op dan te beginnen schieten op zijn oudere broer. Hij trof die meermaals in het hoofd en in de rug en op weg naar het ziekenhuis stierf Roberto de Oliveira. Toen de dader gearresteerd werd, zei hij dat hij gehandeld had uit wettelijke zelfverdediging. (kh)