Copa América afgelopen voor Neymar na opstootje

PHOTO_NEWS
Brazilië zal op de Copa America in Chili geen beroep meer kunnen doen op kapitein en sterspeler Neymar. De spits van Barcelona werd vandaag een schorsing van drie wedstrijden opgelegd door de tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie. Neymar was al geschorst voor de laatste groepswedstrijd tegen Venezuela, maar moet nu ook een eventuele kwart-, halve- en finale missen.

Neymar werd gestraft voor zijn wangedrag na de woensdag met 0-1 verloren wedstrijd tegen Colombia. De aanvaller van Barcelona trapte de bal vol op de rug van Pablo Armero, deelde een kopstoot uit aan doelpuntenmaker Jeison Murillo en was vervolgens nog in een handgemeen verwikkeld met Carlos Bacca (ex-Club Brugge), die net als Neymar rood kreeg. Het kostte Neymar naast de schorsing ook nog een boete van 10.000 dollar. Bacca werd twee wedstrijden geschorst en moet 5.000 dollar boete betalen.

Neymar had in de eerste helft al een gele kaart gekregen, zijn tweede van het toernooi. Dat kostte hem het laatste groepsduel met Venezuela.

De tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond besloot vanavond na een spoedzitting Neymar een schorsing van drie wedstrijden te geven. De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft 24 uur om beroep aan te tekenen.

Door de schorsing kon Brazilië in de laatste cruciale groepswedstrijd tegen Venezuela sowieso geen beroep doen op zijn sterspeler. Groep C ligt helemaal open: Brazilië, Colombia en Venezuela hebben elk drie punten. Vandaag treft Venezuela in zijn tweede match Peru, dat nog geen punten raapte.

Vorige zomer kwam Neymar op het WK in Brazilië ook al ongelukkig uit een treffen met Colombia. In de kwartfinale liep hij toen een zware rugblessure op bij een gemene overtreding van de Colombiaan Juan Zuniga, waarna het toernooi er voor hem opzat. Zonder Neymar kreeg Brazilië in de halve finales een 7-1 van Duitsland om de oren. .

AFP
REUTERS
PHOTO_NEWS
AFP
EPA
EPA