Contractverlenging voor Juve-sterkhouders Buffon en Barzagli?

Photo News
Juventus houdt morgen om 14u een persconferentie in het bijzijn van spelers Gianluigi Buffon en Andrea Barzagli en voorzitter Andrea Agnelli. Dat heeft de Italiaanse landskampioen vanavond aangekondigd op Twitter. Naar alle waarschijnlijkheid kondigt de 'Oude Dame' een contractverlenging aan voor beide defensieve sterkhouders.

Buffon staat sinds 2001 tussen de palen bij Juventus, waarmee hij zeven Italiaanse landstitels pakte. De Italiaanse international (156 caps) is op zijn 38ste nog helemaal niet versleten. Dit seizoen slikte hij amper 17 doelpunten in 35 competitiewedstrijden in de Serie A en hield hij 21 keer de nul. Buffon hield gedurende 973 minuten zijn netten schoon, waarmee hij een nieuw Serie A-record vestigde. "Gigi" ligt nog tot medio 2017 onder contract.

De overeenkomst tussen Juventus en de 35-jarige Barzagli loopt op het einde van het seizoen af. De Italiaanse centrale verdediger arriveerde in januari 2011 in Turijn. Eerder verdedigde hij de kleuren van Chievo Verona (2003-2004) en Palermo (2004-2008) in Italië. Nadien trok hij naar Wolfsburg, waarmee hij in 2009 de Duitse landstitel veroverde.

Buffon en Barzagli werden beiden wereldkampioen met Italië in 2006. Op het EK in Frankrijk zullen ze allicht deel uitmaken van de 'Squadra Azzurra', die het op 13 juni in Lyon in de groepsfase opneemt tegen de Rode Duivels.

Photo News
Photo News