Contract Legear bij Blackpool ontbonden

Legear in het shirt van KV Mechelen.
PHOTO_NEWS Legear in het shirt van KV Mechelen.
Het contract van Jonathan Legear bij de Engelse tweedeklasser Blackpool FC is met onmiddellijke ingang en in onderling akkoord ontbonden. Dat maakte Blackpool vandaag bekend.

De 27-jarige Legear streek eind oktober bij Blackpool neer en had er nog een overeenkomst tot het einde van het seizoen. De aanvallende middenvelder, wiens carrière al jaren in het slop zit, speelde geen minuut voor de Engelse tweedeklasser.

De carrière van Legear, twee keer Rode Duivel (vier selecties), raakte op een zijspoor toen hij in 2011 Anderlecht verliet voor het Russische Terek Grozny. Bij KV Mechelen probeerde hij vorig seizoen zijn carrière te herlanceren, zonder succes. Na een korte periode bij het Griekse Olympiakos, verkaste de 27-jarige flankaanvaller naar Blackpool, dat in The Championship al bijna het ganse seizoen op de laatste plaats staat. Legear tekende er op voorspraak van José Riga (ex-Standard), maar die werd kort na de komst van Legear op straat gezet. Zijn opvolger Lee Clark gunde de middenvelder geen speelminuten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.