FIFA-voorzitter dolblij met videoref: "Hier hebben de supporters jaren op gewacht"

AFP
De Wereldvoetbalbond (FIFA) is laaiend enthousiast over het gebruik van de videoref bij de Confederations Cup in Rusland. In vier wedstrijden is vijf maal gebruik gemaakt van de virtuele assistentie.

"Ik ben dolblij met de videoref tot dusver. Dit is de toekomst van het moderne voetbal", stelt voorzitter Gianni Infantino op de website van de FIFA. De vijf keer dat de videoref in actie kwam, ging het om het al dan niet toekennen van een doelpunt. "We hebben toen gezien dat de video-assistent heeft geholpen bij het nemen van de juiste beslissingen", jubelt Infantino. "Hier hebben de supporters zoveel jaren op gewacht. Dit is een historisch toernooi, want deze test helpt ons ook om de processen te verbeteren en de communicatie aan te scherpen."

De Duitse bondscoach Joachim Löw zou dat ook graag zien, zodat de beslissingen met videobeelden sneller genomen kunnen worden. "We moeten even afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Het is voor iedereen onwennig wanneer het spel voor één of twee minuten wordt stilgelegd", zei Löw bij de ZDF na de zege van de 'Mannschaft' tegen Australië. Bij de tweede Australische treffer werd de videoref geraadpleegd vanwege een vermeende handsbal van doelpuntenmaker Tomi Juric. "Het is het proberen waard om dan de videobeelden te raadplegen", vindt Löw. "Tot op heden heeft het systeem zich bewezen."

De videotechniek wordt alleen toegepast bij beslissende spelsituaties. Het gaat dan om doelpunten, strafschoppen en rode kaarten.

EPA5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kamal Kamal

  De supporters hebben hier niet om gevräagd het zijn de vooral de trainers en clubvoorzitter die dit wouden en natuurlijk de gok bussines die gaan daar ook blij mee zijn ....

 • Bundy Al

  Eindelijk! Het voetbal zat nog vast in de Middeleeuwen.

 • Johan Coppens

  Dat worden leuke matchen supersaai door het wachten en als het doorgaat superkort....slaapwel

 • David Lievens

  Bij die vijf zat er al 1 foute beslissing. Dus ge haalt het gezever er niet uit. Fifa beslist nog altijd wie het wk wint. Alleen gaan we ons nu doodergeren aan het constant stilliggen vd match.

 • Jam Jirmusch

  Vind het eerder chaotisch. Dan scoor je en moet je 5 minuten wachten om te weten of je mag vieren.