Coach van Spaanse club die met 12-0 verloor opgepakt

Een huilende speler van Eldense na de 12-0 afstraffing tegen Barça B.
Twitter Marca Een huilende speler van Eldense na de 12-0 afstraffing tegen Barça B.
De Spaanse politie heeft vanochtend de trainer van Eldense opgepakt. De Spaanse derdeklasser verloor vorige zaterdag met liefst 12-0 van Barcelona B en degradeerde daardoor. Al snel werd gesuggereerd dat er sprake was van matchfixing.

De voorzitter van Eldense deed aangifte bij de politie en dat leidde tot de aanhouding van Filippo Di Pierro, de Italiaan die tot de trainersstaf behoorde. Di Pierro fungeerde dit seizoen even als interim-hoofdtrainer. Hij ging daarna verder als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, die in februari werd aangesteld.

Eldense verbrak na de recordnederlaag tegen het tweede elftal van FC Barcelona direct de banden met zijn Italiaanse investeerders. Een aantal spelers, onder wie de Nederlander Hans Mulder, besloot direct te vertrekken bij de club. "Ik wil hier helemaal niets mee te maken hebben", zei Mulder. Een ploegmaat van Mulder zei na de afstraffing dat enkele van zijn medespelers de wedstrijd bewust met grote cijfers wilden verliezen. Een oud-speler van de club, die in januari tegen zijn zin moest vertrekken bij Eldense, noemt de Italiaanse investeerders in de Spaanse krant El Pais 'maffiosi'.