Coach Steaua Boekarest uitgesloten van Europees voetbal

PHOTO_NEWS
De coach van de Roemeense landskampioen Steaua Boekarest, Mirel Radoi, is door de UEFA uitgesloten van Europees voetbal. De 34-jarige Roemeen beschikt momenteel niet over de juiste trainersdiploma's. Dat liet de Europese Voetbalconfederatie (UEFA) vandaag weten.

"Mirel Radoi mag zijn functie van hoofdcoach niet uitoefenen, zolang hij niet voldoet aan de criteria van artikel 36 en artikel 40.1.b van de UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations", liet de UEFA weten in een mededeling. "Radoi mag op geen enkele manier deel uitmaken van de trainersstaf en mag de technische zone niet betreden tijdens de Europese matchen."

Steaua Boekarest ontvangt donderdag Rosenborg in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League. De Roemenen moeten ook een boete van 50.000 euro betalen.

Voor de 34-jarige Radoi is Steaua Boekarest pas zijn eerste job als hoofdcoach. Hij trad op 1 juni van dit jaar in dienst bij de Roemeense landskampioen, nadat hij in de periode 2000-2008 als speler al de kleuren van Steaua verdedigde. Gedurende die periode was hij verschillende jaren de aanvoerder van het team. Hij sloot zijn actieve carrière af in het Midden-Oosten bij Al-Hilal, Al-Ain, Al-Ahli en Al-Arabi. Bij Al-Hilal werkte Radoi nog onder de hoede van Georges Leekens en Eric Gerets.

Radoi behaalde ook 69 caps voor het nationale team van Roemenië. Daarin scoorde de voormalige verdediger twee keer. Hij was aanwezig op het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, waarin Roemenië de eerste ronde niet overleefde.