Clubs akkoord: Milinkovic tekent vijfjarig contract bij Lazio

PHOTO_NEWS
Het hing al even in de lucht, maar de overgang van Sergej Milinkovic-Savic naar Lazio raakt nu helemaal in een stroomversnelling. Beide clubs kwamen tot een akkoord waardoor Racing Genk zo'n tien miljoen euro vangt - een bedrag dat nog kan oplopen door bonussen - voor de 20-jarige middenvelder.

Als de Serviër zijn medische testen succesvol afsluit, is de transfer helemaal in kannen en kruiken. Geen al te groot euvel dus. Net na het WK voetbal voor de U20 werd al duidelijk dat Racing Genk hun nieuwe goudhaantje niet kon houden. Milinkovic groeide vorig seizoen tijdens play-off II tot sterkhouder op het Limburgse middenveld en won op dat WK de bronzen bal voor derde beste speler van het toernooi. Iets dat de interesse van heel wat clubs aanwakkerde.

Super Cup in Shanghai
Nog voor hij goed en wel in Italië arriveert, stapt Milinkovic alweer het vliegtuig op. De middenvelder trekt maandag namelijk met zijn nieuwe team naar het Chinese Shanghai waar Lazio voor de Super Cup strijdt tegen grote slokop Juventus. Bij Genk hebben ze ondertussen al een ander jong talent vastgelegd. De 18-jarige Enes Ünal wordt voor twee seizoenen gehuurd van Manchester City.

BELGA