City haalt met Otamendi stevige concurrent voor Kompany en Denayer

PHOTO_NEWS
Manchester City heeft zich versterkt met de Argentijnse international Nicolas Otamendi. Dat meldt de club van Rode Duivels Vincent Kompany en Jason Denayer op zijn website.

Otamendi, die voor vijf jaar tekende, is net als de Belgische internationals een centrale verdediger en wordt dus een concurrent voor aanvoerder Kompany en (vooral) Denayer. De 27-jarige Argentijn verlaat het Spaanse Valencia. Daar leverden zijn sterke prestaties hem vorig seizoen een plaats op in het type-elftal van La Liga.

"Nicolas Otamendi was vorig seizoen ontegensprekelijk de beste verdediger in de Spaanse competitie", zegt Manuel Pellegrini, coach van de Citizens. "Natuurlijk ben ik verheugd dat we een speler met zo'n kwaliteiten mogen verwelkomen. Hij heeft alles in huis om succesvol te zijn in de Premier League. Hij is snel, heeft een uitstekende tackle en is ook technisch sterk."

Bij City vindt Otamendi zijn landgenoten Sergio Agüero, Martin Demichelis en Pablo Zabaleta terug. De Engelsen betalen naar verluidt zo'n 30 miljoen pond (42 miljoen euro) voor de Argentijn.