Ciman scoort klassegoal voor Montréal in finale Canadian Championship

Kapitein Laurent Ciman was trefzeker tegen Vancouver Whitecaps
REUTERS Kapitein Laurent Ciman was trefzeker tegen Vancouver Whitecaps
Laurent Ciman heeft met Montréal Impact in de heenwedstrijd van de finale van het Canadian Championship thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Vancouver Whitecaps. Ciman maakte de 1-2, nadat Vancouver eerst was uitgelopen tot 0-2. Het werd nog een dolle slotfase, want Montréal scoorde een minuut na de treffer van Ciman ook nog de 2-2.

De Rode Duivel stond de ganse wedstrijd centraal in de defensie. Topaankoop Didier Drogba zat niet in de selectie. De terugwedstrijd in Vancouver vindt plaats op woensdag 26 augustus. Montréal Impact is de titelverdediger in het Canadian Championship. Vorig jaar werd in de finale Toronto FC over twee wedstrijden verslagen met 2-1. Het is al de tweede finale die Laurent Ciman dit seizoen mag spelen. Eerder werd de finale van de CONCACAF Champions League over twee wedstrijden verloren van het Mexicaanse Club América.

De Canadian Championship is een jaarlijkse bekercompetitie georganiseerd door de Canadian Soccer Association. Er doen zowel Canadese teams mee die uitkomen in de Major League Soccer (MLS) in de Verenigde Staten als teams die in de North American Soccer League (de tweede klasse) spelen.

REUTERS
AP
AP