Christoph Kramer keert terug naar Leverkusen en verlengt tot 2019

Duits international Kramer trekt na dit seizoen opnieuw het truitje van Bayer Leverkusen aan.
AP Duits international Kramer trekt na dit seizoen opnieuw het truitje van Bayer Leverkusen aan.
Christoph Kramer keert na het huidige Bundesliga-seizoen terug naar Bayer Leverkusen, dat de 23-jarige middenvelder momenteel uitleent aan Borussia Mönchengladbach. De Duitse international verlengde zijn contract bovendien met twee jaar tot 2019.

Kramer genoot zijn opleiding bij Leverkusen en kreeg in 2011 een contract tot 2017. Hij werd echter meteen voor twee seizoenen uitgeleend aan tweedeklasser Bochum. Sinds juli 2013 speelt hij op uitleenbasis voor Borussia Mönchengladbach, waar hij ploegmaat is van Thorgan Hazard en Filip Daems.

Duits international
De tweevoetige Kramer behoorde verrassend tot de selectie van de Duitse nationale ploeg voor het WK in Brazilië. In de na verlengingen met 1-0 gewonnen finale tegen Argentinië kreeg hij een basisplaats, maar de middenvelder moest in de eerste helft noodgedwongen naar de kant met een hersenschudding.

Hilarische owngoal
Begin november kreeg de verdedigende middenvelder nog de lachers op zijn hand met een hilarische, maar vooral tragische owngoal op het veld van Borussia Dortmund. Voor het geval u het al vergeten was, frissen wij uw geheugen nog eens op.

AFP
PHOTO_NEWS
Belga
EPA