Ga naar de mobiele website
^ Top

Christoph Daum traint nu gevangenen

BELGA
Het gaat goed met Christoph Daum. Vier maanden nadat de 58-jarige Duitser vertrok bij Club Brugge vult hij zijn dagen met het bekritiseren van zijn geliefde ex-club Köln - weggegleden naar de tweede Bundesliga - én met het training geven aan gedetineerden. Werken van barmhartigheid, Daum ten voeten uit.

Een terrein van beton. Drie meter hoge hekken. Prikkeldraad. Wachttorens. Tralies voor de ruiten. En daarachter mannen die de neus platdrukken om toch maar een glimp op te vangen van Christoph Daum. In de gevangenis van Münster gaf de toptrainer woensdag een uur lang gratis training aan een veertigtal gevangenen. "Hoofd omhoog! Ik geloof in jullie", brieste hij de - meestal - jonge mannen toe. In de gietende regen toonde Daum zich de grote motivator van in zijn korte periode bij Club. "Niet blind op doel schieten! Je moet er je ziel inleggen", noteerde Het Laatste Nieuws.

Daum - in het verleden zelf over de schreef gegaan door cocaïne te gebruiken - is een bewonderenswaardig man. In zijn Brugse periode prijkte er steevast een Turkse privésponsor op zijn trainingsvest. Niet voor zijn eigen zak, wel voor de kas van de stichting 'GAZi Kinderstiftung': een project dat hij in 1999 opstartte naar aanleiding van een aardbeving in Turkije met meer dan 20.000 dodelijke slachtoffers. In Karamürsel werd toen een weeshuis heropgebouwd waar 1.500 kinderen terecht konden.

BELGA
Photo News
AFP
BELGA
Photo News


Meld een bug