Chinezen maken plaats voor Yannick Carrasco: buitenlanders aan de deur

Photo News
De transfer van Yannick Carrasco naar China is weer wat dichterbij. Bij Dalian Yifang - de club die via multinational Wanda op de Rode Duivel aast - werden deze namiddag buitenlanders Nyasha Mushekwi en Yannick Boli aan de deur gezet. Een teken aan de wand.

Bij Dalian Yifang weten ze wat ze willen: Yannick Carrasco en Fernando Torres naar China halen. De directeur van de club onderhandelt al een tijdje met Atlético Madrid over het duo. Omdat de Chinese voetbalwet echter duidelijk stelt dat elke club slechts drie buitenlandse spelers in dienst mag hebben, moeten ze bij Yifang hun voorzorgen nemen. Vandaag raakte bekend dat de club de Fransman Yannick Boli en de Zimbabwaan Nyasha Mushekwi aan de deur gezet heeft. De tering naar de nering.

Voorzitter Shi Fenghe liet bij de bekendmaking optekenen dat de ontslagronde in het kader van 'toekomstige ontwikkelingen' moet gezien worden. Lees: de komst van twee versterkingen vanuit Spanje. Intussen werd ook de coach van Yifeng - de Chinees Ma Li - ontslagen en vervangen door de Spanjaard Camacho. "Want onze nieuwe sterren verdienen een sterke generaal", klonk het nog in Dalian. Ook de lokale pers lijkt er vrij zeker van: op 3 maart zouden Carrasco en Torres hun debuut voor Dalian Yifang maken, op bezoek bij het Shanghai SIPG van Hulk.

Wat wél al met honderd procent zekerheid vaststaat? Dat de transfermarkt in China woensdagavond sluit. Er is haast bij.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dimitri Van Hoof

  @Jeffrey. Vandaar er nog met iemand het over gehad. Er is ook nog iets zoals eergevoel, geschiedenis schrijven, titels en bekers winnen! Dus niet iedereen zou tekenen. In zou niet tekenen moest ik de talenten van Carrasco hebben! Ik zou alleszins niet louter om het geld spelen.

 • Jos driesen

  Jeffrey in carrasco zijn geval zou ik ook gaan, want hier in Europa zal hij nooit in een top ploeg terecht komen. Dus idd als ze hem 10 milj willen geven, hij zou zot zijn moest hem het niet aanpakken. En bij de rode duivels hebben ze hem zeker niet nodig, spelers genoeg!!

 • Jeffrey Deekers

  Geldwolven? Als gij morgen naar china kon verhuizen en er 10 miljoen per jaar kon verdienen ben ik er zeker van dat IEDEREEN die deal zou nemen, al is het maar voor 1 jaar en dan terugkomen met een rekening van 10miljoen. Wees toch eens niet zo groen, jaloerse mensen

 • Luc Van Campenhout

  Yannick Carrasco, weer een gebuisde super --> sub. Hij heeft groot gelijk van nog eens 10 mljn te gaan vangen. (per jaar) Na de cariiere is dat het enige wat overschiet...

 • Ivan Smissen

  Geldwolven zonder enige sportieve eer! Wie zich in China gaat verstoppen voor het geld zou geen plaats meer mogen hebben in de nationale ploeg!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00