Chelsea verhuist mogelijk tijdelijk naar Wembley

AFP
Chelsea gaat mogelijk tijdelijk verhuizen. Stamford Bridge, de thuishaven van de Engelse landskampioen, moet worden gerenoveerd. Chelsea overweegt volgens de Daily Telegraph om zijn thuisduels tijdens de verbouwingsperiode op Wembley af te werken.

Chelsea loopt al een tijdje met bouwplannen rond. Eén van de mogelijkheden die werd onderzocht, was de realisatie van een nieuw stadion. Die plannen heeft de clubleiding laten varen. Stamford Bridge, dat in de jaren '90 voor het laatst een opknapbeurt kreeg, blijft de thuishaven van de club, maar het complex krijgt een stevige facelift.

Wat Chelsea precies wil gaan doen met Stamford Bridge, moet duidelijk worden tijdens bijeenkomsten met supporters en buurtbewoners. Die staan voor eind deze maand op het programma. Zeker is wel dat eigenaar Roman Abramovich garant staat voor de kosten van de verbouwing; 500 miljoen pond (691 miljoen euro).

Capaciteit
De bedoeling is in ieder geval dat de capaciteit van het stadion flink omhoog gaat. Momenteel kunnen er bijna 42.000 mensen in. Dat moeten er na de renovatie 60.000 worden. Chelsea zou de extra capaciteit willen realiseren door het veld te verlagen. De verbouwing zal drie jaar duren. Chelsea moet al die tijd een vervangend stadion zien te vinden. Wembley is een reële optie voor de Londense club. Ook zijn er gesprekken gevoerd met Twickenham, het bekende rugbystadion in Londen.