Chelsea pleegt coup: Pedro niet naar United, wél naar Stamford Bridge

PHOTO_NEWS
Straf transfernieuws: Pedro, flankaanvaller van FC Barcelona, verkast niet naar Manchester United, maar wel naar Chelsea. Dat melden diverse Engelse en Spaanse bronnen. De Spanjaard leek nochtans op weg naar Old Trafford, tot die andere Engelse topclub gisteren stokken in de wielen stak. Chelsea betaalt 28 miljoen euro.

Ed Woodward, CEO van Manchester United, had maandag nog met Barcelona onderhandeld, maar voelde twijfel bij de speler. Nadat gesprekken tussen zijn manager en de club, en die tussen Barça en United meer dan een maand hadden aangesleept, vroeg de luxe-invaller van de Blaugrana zich af of de Engelse topclub hem wel echt wilde. Daarop besloot United, na een meeting met trainer Louis van Gaal, niet door te drukken. De stekker ging uit de onderhandelingen. Omdat ze de bui zagen hangen? Ondertussen had Chelsea zich ook gemeld voor Pedro. De speler stond niet op de oorspronkelijke prioriteitenlijst die de sportieve leiding in mei had opgesteld, met onder andere Begovic, Stones en Falcao. Na de nederlaag tegen Manchester City vond de roep om extra versterking van trainer José Mourinho echter toch gehoor bij Roman Abramovich. 'The Special One' had in juli al enkele keren naar Pedro gebeld om hem richting Chelsea te praten. Zijn bestuur besloot toen zijn trainer niet te volgen. Ook Pedro's beste vrienden gingen er vanuit dat hij naar Old Trafford zou trekken. Zo ook de bestuurstop van Chelsea.

LEES HIERONDER VERDER

GETTY
AFP

Slecht nieuws voor Cuadrado

Tot dinsdag dus. Chelsea bereikte snel een principieel akkoord met Barcelona over een bedrag van 28 miljoen euro plus 2 miljoen aan bonussen. Ook met de speler waren ze er snel uit. Pedro is momenteel in Londen om zijn medische testen af te leggen en kan, als de afhandeling van de transfer vlot verloopt, dit weekend al debuteren tegen West Bromwich Albion. Het jeugdproduct van Barcelona moet bij Chelsea de concurrentie aangaan met Eden Hazard, Willian en Oscar. Juan Cuadrado, in januari nog voor 34 miljoen euro bij Fiorentina weggehaald, wordt voorzichtig naar de uitgang begeleid. Hij slaagde er zich niet aan te passen aan de Premier League en de werkwijze van zijn coach. Een floptransfer.  

De 28-jarige Pedro speelde bijna twaalf jaar bij Barcelona, waar hij de jeugdreeksen doorliep. Hij debuteerde in 2008 voor de A-ploeg. In acht seizoenen speelde hij meer dan 320 wedstrijden, de helft daarvan als invaller. De supersub scoorde in totaal 99 keer voor Barça.

De dagen van Cuadrado bij Chelsea lijken geteld.
AFP De dagen van Cuadrado bij Chelsea lijken geteld.
PHOTO_NEWS