Chelsea (met Hazard) pakt zege in oefenpot tegen Sydney

AFP
De Engelse landskampioen Chelsea heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Blues haalden het in een oefenduel in het ANZ Stadium in Sydney met het kleinste verschil van Sydney FC. Het was de Fransman Loic Remy die voor maar liefst 83.598 toeschouwers na 34 minuten de enige treffer uit de partij maakte.

Rode Duivel Eden Hazard startte in de basis en maakte de 90 minuten bijna vol, de beste speler uit de Premier League werd in de 89e minuut vervangen. Charly Musonda Jr viel na 82 minuten in.

Thibaut Courtois was er niet bij. De doelman werd vorige week papa van een dochtertje Adriana en kreeg door de zwangerschap van zijn vriendin de toestemming om forfait te geven voor de Aziatische en Australische tournee van de Blues. Zaterdag won de selectie van José Mourinho in Bangkok nog een vriendschappelijk duel tegen een team met sterspelers uit Thailand.

Courtois en Hazard zakken nu naar het Franse Bordeaux af, waar de Rode Duivels de oefenwedstrijd van zondag tegen Frankrijk (in Parijs) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (12 juni in Cardiff) voorbereiden.

EPA
REUTERS
REUTERS
AP
REUTERS
REUTERS
EPA
EPA
REUTERS