Chelsea legt nog twee fans tijdelijk stadionverbod op

AFP
Nadat donderdag al drie supporters door Chelsea voorlopig geschorst werden, hebben de 'Blues' vandaag nog twee fans bestraft met een voorlopig stadionverbod na het racistisch incident van dinsdag in de metro van Parijs.

Op een filmpje dat woensdag via 'The Guardian' werd verspreid, is te zien hoe Engelse fans een zwarte man beletten op de metro van Parijs te stappen. Ze zingen daarbij 'We're racist, we're racist and that's the way we like it' (we zijn racist en zo hebben we het graag). Het incident in de marge van het CL-treffen tussen PSG en Chelsea deed heel wat stof opwaaien. Ook Chelsea-coach José Mourinho sprak zijn verontwaardiging uit. In totaal riskeren nu vijf betrokkenen een levenslang stadionverbod. Daarnaast wordt de zaak ook door de politie onderzocht.

"Als blijkt dat er voldoende bewijsmateriaal is van hun betrokkenheid bij het incident, dan zal de club hen een levenslang stadionverbod opleggen", zo staat te lezen op de Chelsea-website. "We danken de vele Chelsea-supporters die ons informatie hebben bezorgd."