Chelsea laat Gaël Kakuta naar FC Sevilla vertrekken

ANP
De Franse winger Gaël Kakuta verlaat de Engelse landskampioen Chelsea om in de Spaanse Primera Division bij FC Sevilla aan de slag te gaan. De bijna 24-jarige 'eeuwige belofte' ondertekende in Andalusië een contract voor vier seizoenen. Dat maakten beide clubs vandaag bekend.

'The Blues' plukten het toenmalige toptalent in 2007 weg uit de jeugdacademie van Lens. De Londenaars zorgden voor een ophefmakende transfer, want ze kregen later een transferverbod van twee periodes en een boete van 130.000 euro omdat ze volgens de Wereldvoetbalbond FIFA bij de speler hadden aangedrongen zijn contract bij Lens te verbreken. Kakuta kreeg een monsterboete van 780.000 euro en werd vier maanden geschorst. Enkele maanden later werden de sancties tegen club en speler door het Internationaal Sporttribunaal TAS opgeheven.

Nooit doorgebroken
Het kostte Chelsea dus heel wat moeite om Kakuta naar de Britse hoofdstad te halen, maar op Stamford Bridge kon hij nooit doorbreken. De voorbije jaren werd hij met wisselend succes uitgeleend aan tal van ploegen. Afgelopen seizoen was hij al in Spanje bij Rayo Vallecano aan de slag.