Chelsea blijft coach Mourinho steunen

REUTERS
De Engelse landskampioen Chelsea heeft zijn coach José Mourinho een hart onder de riem gestoken. Ondanks de zwaar tegenvallende resultaten blijft de club van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois de Portugees steunen. Dat zeiden de Blues in een korte mededeling op de clubwebsite.

"De club wil duidelijk stellen dat José nog steeds onze volledige steun geniet. Zoals hij zelf al aangegeven heeft, zijn de resultaten niet goed en moeten ook de prestaties van het team verbeteren. Toch geloven we dat we de juiste manager in huis hebben om het tij dit seizoen te doen keren en dat hij ook de kern heeft om dat te doen", klinkt het.

De Londense topclub ging zaterdag op eigen veld nog met 1-3 onderuit tegen Southampton en staat op een troosteloze zestiende plaats in de stand in de Premier League. Met acht punten uit acht wedstrijden kent Chelsea zijn slechtste seizoensbegin sinds 1978-'79, toen de Blues naar de tweede klasse degradeerden.

"Ik ontloop mijn verantwoordelijkheden niet en zal mijn overtuigingen niet verloochenen", stelde Mourinho zaterdag. "Iedereen moet zijn verantwoordelijkheden opnemen, meer bepaald enkele spelers die in de fout gaan. Als Chelsea me wil ontslaan, dat ze me dan maar ontslaan. Ik zal echter zelf niet vertrekken. Ik wil doorgaan. Dit is een cruciaal moment in de geschiedenis van de club. Als ze me ontslaan, ontslaan ze de beste coach uit de clubgeschiedenis en zeggen ze in feite dat de coach de schuldige is wat de slechte resultaten betreft."

AFP
Photo News