Celtic - zonder Jason Denayer - blijft alweer steken op 0-0

Jason Denayer hier met Divock Origi en Yannick Ferreira Carrasco bij de Rode Duivels. Zonder hem heeft Celtic het lastig.
PHOTO_NEWS Jason Denayer hier met Divock Origi en Yannick Ferreira Carrasco bij de Rode Duivels. Zonder hem heeft Celtic het lastig.
Het Schotse Celtic Glasgow moest vandaag voor de tweede keer op rij tevreden zijn met een scoreloos gelijkspel. Ditmaal werd het 0-0 tegen Ross County. Rode Duivel Jason Denayer (19) moest nog steeds geblesseerd toekijken.

Uittredend kampioen Celtic blijft wel leider in de Schotse Premier League, met vijf punten meer dan Dundee United en Aberdeen (al heeft die laatste een wedstrijd minder gespeeld). In gesprek met coach Ronny Deila werd er al over volgend seizoen gesproken. Daarbij viel ook de naam van onze landgenoot Jason Denayer. "Ik hoop dat we ook volgend seizoen op de diensten van Denayer kunnen rekenen (de 19-jarige verdediger wordt verhuurd door Manchester City). Hij komt hier veel aan spelen toe, wat goed is voor zijn ontwikkeling als voetballer. Nog wat wedstrijden extra op het hoogste niveau kunnen hem naar zijn volgende stap brengen."

Denayer speelde dit seizoen al tien wedstrijden voor 'The Bhoys' in de Schotse competitie en vier in de Europa League.