Celtic pakt een punt ondanks vroege rode kaart voor Dedryck Boyata

photo_news
Celtic Glasgow heeft op de 28e speeldag in de Schotse Premiership 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Hamilton. "The Hoops", met Logan Bailly in doel, moesten 50 minuten met één man minder spelen na een rode kaart voor verdediger Dedryck Boyata.

Clubtopschutter Griffiths bracht Celtic iets na het halfuur op voorsprong vanaf de penaltystip. Bailly, die zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen speelde, kwam even later met een puike redding op de proppen om de gelijkmaker te voorkomen. Toch ging Celtic, dat de wedstrijd onder controle had, met een bang hart rusten. Boyata pakte in de 42e minuut zijn eerste rode kaart van het seizoen. Na de pauze liet Griffiths de kans op een tweede penaltytreffer onbenut. Invaller Brophy bracht de bordjes in de 73e minuut in evenwicht. Met een volley verschalkte hij Bailly. Celtic blijft ondanks puntenverlies aan de leiding in Schotland met 61 punten.

Op de 25e speeldag in de Nederlandse Eredivisie heeft Excelsior een goede zaak gedaan in de degradatiestrijd. In eigen huis legden de Rotterdammers NEC met 2-0 over de knie. Tom van Weert (13. en 81.) tekende voor beide doelpunten. Bij de thuisploeg hield doelman Tom Muyters zijn netten schoon. NEC liet aanvaller Anthony Limombe de wedstrijd volmaken, verdediger Bart Buysse kwam niet van de bank. Dankzij de driepunter heeft Excelsior Willem II, dat zich net boven de degradatiezone bevindt, bijgebeend. Beide clubs hebben 22 punten, maar Willem II mag zaterdagavond nog op bezoek bij Vitesse. NEC is achtste.

.