Witsel wil Bayern dit seizoen wel afstoppen: “We hebben een sterker team dan vorig jaar”

REUTERS

Axel Witsel begint aan zijn tweede seizoen bij Borussia Dortmund. De 30-jarige Rode Duivel groeide vorig jaar meteen uit tot vaste waarde bij de Duitse grootmacht en hoopt dit seizoen te oogsten. “Ik wil de titel winnen”, verstopt Witsel zijn ambitie niet.

Dortmund was vorig jaar sterk op dreef en leek even op weg naar de Duitse titel, maar finaal ging het onvermijdbare Bayern München toch weer met de triomf lopen. Witsel hoopt de Beierse topclub komend seizoen wel af te houden. Borussia toonde zich alvast op de transfermarkt, met de komst van routinier Mats Hummels (van Bayern) en Thorgan Hazard (van Borussia Mönchengladbach).

“Ik denk dat we dus een sterker team hebben dan vorig jaar”, vertelde Witsel in Kicker. “We hebben nu veel meer ervaring in de rangen en dat kwamen we afgelopen seizoen in de eindspurt tekort. Hummels gedraagt zich bijvoorbeeld als een echte leider, zo iemand kunnen we echt gebruiken. Hij laat zich meteen gelden op training en in oefenpartijen. We willen de titel, maar zullen ons in het kampioenschap moeten bewijzen.”

Dortmund trapt op 17 augustus de Bundesliga af met een thuisduel tegen Augsburg. Bayern won afgelopen nacht intussen wel weer een oefenpot tegen AC Milan. Beelden hieronder! 

AFP
PN6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Samy Zaouch

  De meeste dromen zijn bedrog vergeet jij de hoe veelste titel Bayern achter elkaar heeft ? Het feest gaat gewoon weer door op de marienplatz en nergens anders

 • jean petermans

  Het zit hem niet om een sterker team te hebben om Bayern te verslaan , het zit hem in de regelmaat om constant op een hoog niveau te blijven spelen.

 • Guus Marivoet

  Pasje breed, pasje terug, en vooral geen splijtende dieptepassen. Ziehier het plan waarmee Witsel Bayern op de knieen zal krijgen ...

 • Gabriel Daniels

  Bayern zal met een straat voorsprong kampioen spelen en een goede kans maken de Champions League te winnen.

 • Jos Vangeel

  De trophee is voor Bayern en voor niemand anders