Viroloog vreest dat er in 2020 niet meer zal gevoetbald worden in Duitsland

Thorgan Hazard en Axel Witsel.
Bernd Thissen/dpa Thorgan Hazard en Axel Witsel.
De Duitse viroloog Jonas Schmidt-Chanasit van het Bernhard Nocht Instituut voor Tropische Geneeskunde in Hamburg vreest dat er wegens het coronavirus in 2020 niet meer gevoetbald zal kunnen worden in Duitsland, zo vertelde hij aan de plaatselijke zender NDR.

Volgens de viroloog zijn er heel wat risico's verbonden aan een vroegtijdige hervatting van de Duitse profcompetities, die momenteel al tot 2 april stilliggen. "Het is onrealistisch om het huidige seizoen af te maken. Daarvoor moeten we alleen maar kijken naar de huidige situatie en wat ons nog te wachten staat. Zelfs als de impact van het coronavirus nog blijkt mee te vallen, betekent dat niet dat het voetbal zomaar opnieuw mag starten. Dat zou de situatie mogelijk opnieuw verergeren. Om zeker te zijn, hebben we het over een tijdspanne tot volgend jaar, ten vroegste", aldus Schmidt-Chanasit.

Duitse voetbalofficials hopen in mei de competities te hervatten, mogelijk achter gesloten deuren, om zo het huidige seizoen alsnog af te maken.

In Duitsland zijn scholen en heel wat bedrijven gesloten. De bevolking is gevraagd thuis te blijven en een lockdown is niet uitgesloten. Bij onze oosterburen zijn er meer dan 15.000 besmettingen en meer dan veertig overlijdens.

EPA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Marien

  Kunnen met hun geld dat ze gekregen hebben misschien investeren in de maatschappij ?? Laten zien dat er nog iets anders is dan egoïsme

 • Patrick Libotton

  voortschreidend inzicht van paniekzaaiers ! Laten wij met zijn allen gewoon even verder uitzieken

 • Jef Denijs

  Alsof voetbal in deze tijden nog enig belang zou hebben. Hetzelfde geld voor alle sporten, festivals en andere evenementen. Reizen zou verboden zijn, maar de luchthavens blijven open en er zijn amper maatregelen.

 • Theo Schuermans

  Is dat belangrijk? Er zijn andere dingen om ons druk over te maken.

 • branda van den berg

  Daar niet alleen,hier ook niet maar ze geloven mij niet