Vierdeklasser maakt Hoffenheim belachelijk in Pokal: 4-0

Hoffenheim werd weggeblazen door een vierdeklasser
AP Hoffenheim werd weggeblazen door een vierdeklasser
Sensatie in de eerste ronde van de DFB Pokal, de Duitse voetbalbeker. Eersteklasser Hoffenheim heeft er een oplawaai van jewelste gekregen van Berliner Ankaraspor, uitkomend in de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland: 4-0. Borussia Dortmund klaarde de klus dan weer makkelijk door met 0-3 te gaan winnen bij Oberneuland, ook al een vierdeklasser. Ook Bayer Leverkusen ontdeed zich makkelijk van een andere Regionalligaclub: 0-4 bij Carl Zeiss Jena. Bayern München speelt maandag nog uit bij Regensburg.

Een schande voor Hoffenheim, dat met Koen Casteels een Belg in de rangen heeft. De doelman keek vanop de bank toe hoe Tim Wiese, ex-Bremen en gewezen Duits international, zich maar liefst vier keer moest omdraaien. Berliner Ankaraspor was gewoon een klasse sterker, de zegehonger groter. Metin Cakmak was de grote bezieler bij de thuisploeg met twee goals. Sterren als Eren Derdiyok, Takashi Usami en Sejad Salihovic stonden erbij en keken ernaar. De 1.500 aanwezige toeschouwers konden hun ogen niet geloven.

AP
AP
En ook Perisic deed zijn duit in het zakje
REUTERS En ook Perisic deed zijn duit in het zakje

Dan verging het Borussia Dortmund merkelijk beter. Een gezondheidswandeling was het tegen Oberneuland. Ivan Perisic, Marco Reus - overgekomen van Borussia Mönchengladbach - en Kuba Blaszczyckowski zetten de 0-3 op het bord. Opvallend was ook het grote aantal fans: 19.000 in het stadion van Werder Bremen, naar waar Oberneuland voor de gelegenheid was uitgeweken.

Evenmin problemen voor Leverkusen: Simon Rolfes, Stephan Kiessling, Karim Bellarabi en Junior Fernandez zorgden voor een logische 0-4 overwinning tegen Carl Zeiss Jena. Ook geplaatst zijn Stuttgart (0-5 op Falkensee/Finkenkrug) en Borussia Mönchengladbach (0-2 op Aachen). Filip Daems speelde de hele wedstrijd op linksachter, Igor De Camargo werd tien minuten voor het einde gewisseld.

Reus scoorde meteen voor zijn nieuwe werkgever
REUTERS Reus scoorde meteen voor zijn nieuwe werkgever
De Camargo woog op de defensie van Aachen
AFP De Camargo woog op de defensie van Aachen