Thorgan Hazard pikt goaltje mee in ruime zege van Dortmund tegen Mainz, ook Bornauw scoort

AFP
1. FSV Mainz 05
MAI
1. FSV Mainz 05 MAI
0
4
Borussia Dortmund BVB
BVB
Borussia Dortmund
Goal nummer vier van Thorgan Hazard dit seizoen. De Rode Duivel had een aandeel in de ruime 0-4-zege van Dortmund op het veld van Mainz. Twintig minuten voor tijd rondde hij met een harde knal een counter af, goed voor de derde Dortmundse treffer van de namiddag. Reus had eerder de score geopend, waarna Sancho ook al een tegenaanval fraai afwerkte. Schulz legde de 0-4-eindstand vast. De geelhemden klimmen dankzij de zege op naar de derde stek, Mainz 05 blijft hangen op de vijftiende plek.

Ook Sebastiaan Bornauw kwam tot scoren voor Keulen en kon eindelijk nog eens proeven van een zege: 2-0 in de derby tegen Leverkusen. Jhon Cordoba opende in de 73ste minuut de score voor Keulen, nadat Aleksandar Dragovic (62.) van Leverkusen een tweede gele kaart had gekregen. Leon Bailey maakte het Leverkusen nog moeilijker door zelf ook nog dom rood te pakken in de 78ste minuut en in minuut 84 stelde Bornauw de zege veilig door een vrije trap van dichtbij binnen te koppen. Het was al van 20 oktober geleden dat Keulen kon winnen in de Bundesliga. Bornauw stond de hele wedstrijd in de basis bij Keulen, Birger Verstraete bleef op de bank.

Hertha Berlijn kon de drie punten thuishouden na een 1-0-overwinning tegen Freiburg. Dedryck Boyata maakte de wedstrijd vol en Dodi Lukebakio werd in minuut 90 naar de kant gehaald. Vladimir Darida kon in de 53ste minuut scoren voor de thuisploeg.

De 0-1 van Dortmund

De 0-2 van Dortmund

De 0-4 van Dortmund

EPA
AFP
Thomas Frey/dpa
Thomas Frey/dpa
REUTERS

De 0-4
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.