Thorgan Hazard moet 15 miljoen meer kosten dan de 25 die Dortmund voorlopig wil geven

Gilles De Bilde met Thorgan Hazard.
VTM Nieuws Gilles De Bilde met Thorgan Hazard.
Er wordt langs alle kanten druk gezet. Thorgan Hazard aan VTM Nieuws: “Ik heb een persoonlijk akkoord met Dortmund.” De boodschap van zijn werkgever, Mönchengladbach: “Als hij een club aanbrengt die 40 miljoen euro betaalt, mag hij weg.” Reden van de impasse: Dortmund wil er voorlopig maar 25 bieden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Status quo. Veel hebben de uitspraken van Thorgan Hazard voorlopig niet veranderd aan de status van zijn transferdossier. Een lijntje naar Borussia Mönchengladbach, contractueel nog altijd zijn broodheer tot 30 juni 2020, leert ons dat ze zich niet in een hoekje laten drummen. Een bod van 25 miljoen euro, het bedrag dat Dortmund in gedachten heeft, volstaat niet. Hun standpunt blijft ongewijzigd. Zoals sportief directeur Max Eberl het eerder verwoordde: “Geïnteresseerde clubs zullen een som moeten bieden die bij een uitstekende speler uit de Bundesliga past.”

Vraagprijs: 40 miljoen

Lees: pas als er een officiële e-mail met een transferbedrag van circa 40 miljoen euro in de mailbox zit, zijn ze bereid om hun beste speler te laten vertrekken. Een flinke som voor iemand die nog amper een jaar onder contract ligt, maar daarvoor kijken ze in de entourage van Hazard best eens naar Marina Granovskaia, uitvoerende machthebster bij Chelsea. De 60 miljoen euro die de Engelse topclub in januari op tafel legde voor Christian Pulisic, Amerikaan van Dortmund die eveneens nog een jaar vastlag, heeft de markt vertekend. Ook in de Bundesliga.

EPA

Chelsea verleent de familie-­Hazard voorlopig geen gunsten. Ook in het transferdossier van grote broer Eden met Real Madrid is er nog geen sluitend akkoord, ­ondanks een persoonlijke overeenkomst tussen speler en zijn toekomstige club. Het is wachten, druk zetten en pokeren. Vader Thierry Hazard, die mee de zaken beheert van zijn telgen, heeft zijn werk. Met beide zoons.

Thierry en Carine Hazard vorig jaar op het WK in Rusland.
Photo News Thierry en Carine Hazard vorig jaar op het WK in Rusland.

In een uitgebreid interview met ex-voetballer Gilles De Bilde voor VTM Nieuws gooide Thorgan ­Hazard dus zondagmiddag een nieuwe troef op tafel. De Hazards zijn slechte leugenaars. Eerlijke jongens, een voor een. Na wat aandringen bezweek Thorgan, toen Dortmund op tafel werd gegooid. Hazard: “Ja, dat is de club. Ik heb ook al met hen gesproken. Het is nu aan de clubs om een vergelijk te vinden. Ikzelf heb een akkoord met hen, nu moet er wat bewegen bij de clubs. Het is niet langer aan mij. Ik laat alles over aan mijn ­vader en aan de clubs.” Klare taal. Gladbachfans hadden moeite met de timing, na een cruciale nederlaag tegen Stuttgart in de strijd om een Champions Leagueticket, maar het interview werd eerder op de week al ingeblikt – zo ver denken supporters doorgaans niet.

Hereniging met Favre

Eigenlijk bevestigde Hazard wat iedereen al sinds de herfst van ­vorig jaar weet. Zijn hoofd is al een tijdje elders. Dortmund wil hem er graag bij, hij droomt na vijf jaar bij Gladbach van een stap hogerop naar een club met een grotere magnitude. “Ik wil stappen zetten, ik wil iets nieuws ontdekken”, ­aldus Hazard. “De scouts van Dortmund volgen hem al meer dan twee jaar aandachtig en kennen de Rode Duivel ondertussen door en door, maar het is vooral coach ­Lucien Favre die aandringt voor de tweede Hazard. Zijn tweede vader, zoals ze hem binnen de familie wel eens lachend noemen. Favre was destijds coach van Gladbach toen ze de voormalige Gouden Schoen op huurbasis wegplukten bij ­Chelsea. Hij zit een hernieuwde ­samenwerking helemaal zitten.

Lucien Favre.
Photo News Lucien Favre.

Thorgan Hazard nam dit seizoen een fantastische start bij Gladbach, maar zijn productiviteit is sinds de winterstop serieus afgenomen: 9 goals en 6 assists in 18 matchen voor Nieuwjaar, 0 goals en 3 assists in 13 wedstrijden erna. “Thorgan heeft zich hier fantastisch ontwikkeld”, klonk het veertien dagen ­geleden bij Gladbach. “Hij heeft ons beloofd dat hij tot de laatste dag alles zal geven. Hij wil met ons Europa in.” Om daarna ploeggenoot te worden van Axel Witsel bij Dortmund. Een transfer die hij desnoods wil forceren. Ook dat ­beseffen ze in Mönchengladbach.

Stap 1 is gezet.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marcus Camps

    Veertig miljoen en nog maar een jaar onder contract. Haha ... keep on dreaming !