Thorgan Hazard krijgt nummer 10 bij Gladbach

GETTY
Thorgan Hazard krijgt het rugnummer 10 bij Borussia Mönchengladbach. Dat verklaarde Max Eberl, sportief directeur van de Bundesliga-club, vandaag in de Duitse krant Rheinische Post. De Gouden Schoen van 2013 volgt zo het voorbeeld van zijn oudere broer Eden, die bij Chelsea en bij de Rode Duivels nummer 10 draagt.

Sinds het vertrek van Max Kruse naar Wolfsburg is het nummer 10 bij Borussia Mönchengladbach vacant. "Toen we zijn definitieve overgang van Chelsea naar ons bespraken, vroeg Thorgan of hij de 10 kon krijgen als die vrijkomt", stelde Eberl, die erg tevreden is over het eerste seizoen van Hazard bij de Borussen. "Hij heeft bijna 30 wedstrijden gespeeld, wat uitstekend is voor een eerste seizoen. Hij is een winnaar en heeft grote doelen bij Borussia."

De 22-jarige Thorgan Hazard, die het voorbije seizoen met nummer 26 speelde, treedt bij Borussia Mönchengladbach in de voetsporen van clubiconen Günter Netzer en Stefan Effenberg, die in het verleden het rugnummer 10 droegen. Ook Igor De Camargo mocht in zijn periode bij Mönchengladbach met de 10 pronken.