Schalke 04 en achterban niet te spreken over foto van winger die traint in truitje van... aartsrivaal: “Dit kan écht niet”

Rabbi Matondo trok in een Dortmund-shirt naar de fitness.
DPA/Instagram Rabbi Matondo trok in een Dortmund-shirt naar de fitness.
De supporters van Schalke 04 zijn not amused. Op social media circuleert immers een foto van Rabbi Matondo, een 19-jarige winger van de club, die traint in een shirt van aartsrivaal Borussia Dortmund. De Welshe aanvaller kreeg al een berisping van de club.

Matondo, afgelopen seizoen goed voor twee treffers in twintig Bundesliga-optredens, haalde voor een sessie in de fitness een truitje van Dortmund-speler Sancho uit zijn kast. Niet het beste idee als Schalke-speler en de ploegmakker van Benito Raman werd ook nog eens gefotografeerd. Na de publicatie van het bewuste beeld, reageerden de fans van de Duitse volksclub boos op de ondoordachte actie van de pijlsnelle winger. 

Ook Matondo’s werkgever was niet gelukkig met de foto. “Hij mag dan pas 19 jaar zijn, dit mag niet gebeuren”, liet sportdirecteur Jochen Schneider weten. “Ik heb Rabbi aan de telefoon duidelijk gemaakt dat dit écht niet kan. Hij zal in elk geval zijn excuses moeten aanbieden. Ook op het veld zal hij zich moeten revancheren voor deze fout.”

De flankaanvaller speelt sinds de winter van 2019 voor Schalke. Die Königsblauen haalden hem toen voor 9 miljoen euro weg bij Manchester City. Daar speelde de Welshman nog samen met Sancho.

Rabbi Matondo.
Photo News Rabbi Matondo.
Matondo in de fitnesszaal.
Instagram Matondo in de fitnesszaal.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.