Rummenigge (Bayern) blikt tevreden terug op herstart: "Bundesliga geeft andere voetballanden hoop”

Karl-Heinz Rummenigge.
Photo News Karl-Heinz Rummenigge.
Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München wil na de geslaagde hervatting van het competitievoetbal in de Bundesliga niet te vroeg juichen. De invloedrijke topman van de titelverdediger maant alle betrokken partijen in het Duitse profvoetbal aan tot voorzichtigheid.

“Het is belangrijk dat we hiermee tevreden zijn, maar we moeten het nu niet laten wegglippen”, betoogde de oud-international. “We dienen ook in de toekomst op een gedisciplineerde manier met de eisen van de politiek om te gaan”, doelde hij op de vele voorschriften waaraan de clubs zich vanwege het coronavirus moeten houden.

Rummenigge zag de succesvolle herstart van de Bundesliga ook als een positief signaal voor andere voetbalcompetities in Europa, die nog niet zijn begonnen na de gedwongen coronapauze. “Iedereen was blij dat het in Duitsland zo goed is gegaan en dat geeft hoop aan collega’s in andere landen dat ze op een gegeven moment ook weer kunnen gaan spelen.”

Photo News

Lees ook:

Matig Bayern laat zich niet verrassen door Union Berlijn: Lewandowski en Pavard bezorgen ‘Rekordmeister’ volle buit
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.