Robben over bekerfinale: "Lef en hartstocht zijn belangrijk"

GETTY
Voor Bayern München is de bekerfinale tegen Borussia Dortmund belangrijk, maar niet zaligmakend. "Het is al een zeer goed seizoen en als we winnen dan is het een superseizoen", reageerde Arjen Robben op de vraag of de 'DFB-Pokal' van een goed seizoen een zeer goed seizoen zou maken voor de Duitse kampioen.

Volgens de Oranje-international zullen de voetbalkwaliteiten zaterdag in Berlijn niet van doorslaggevende betekenis zijn. "Voetballen kunnen we allemaal. In zo'n finale gaat het om lef en hartstocht. Dat is de hoofdzaak, niet het voetbal. Het zal ook geen kwestie van motivatie zijn."

Voor doelman Manuel Neuer heeft de uitschakeling in de halve eindstrijd van de Champions League het jaar evenmin bedorven. "Ik heb hier het beste voetbal gespeeld in mijn carrière en dat geldt voor iedereen. Niemand van ons heeft ooit eerder zo goed gevoetbald als wij dit seizoen bij Bayern. Maar ik zou wel teleurgesteld zijn als we de bekerfinale verliezen."

Of Bastian Schweinsteiger tegen Dortmund in actie kan komen, is nog de vraag. De middenvelder moet de komende dagen kalm aan doen wegens een verrekking van de knieschijfpees.