Robben hoopt dat rivaal De Bruyne bij Wolfsburg blijft

EPA
De mogelijke overgang van Kevin De Bruyne naar Manchester City beroert de gemoederen in België én Duitsland al weken. Ook Arjen Robben, de Nederlandse ster van de Duitse kampioen Bayern München, sprak zich vandaag uit over de transfersaga.

"Als De Bruyne vertrekt, zou dat voor Wolfsburg een enorme verzwakking betekenen. Hij is een heel goeie en belangrijke speler. Voor mij is hij de belangrijkste speler in de kern van Wolfsburg", verklaarde de Nederlandse winger.

Robben ziet zijn opvolger op de erelijst van "Beste speler in de Duitse competitie" overigens liever niet vertrekken uit de Bundesliga. "Ik hoop dat De Bruyne bij Wolfsburg blijft", klonk het nog.

Ondertussen staat Arjen Robben te popelen om een hele wedstrijd met Bayern München te spelen. De Nederlandse international had door blessureleed, waardoor hij de beslissende fase van het vorige seizoen miste, geen ideale competitievoorbereiding. "Ik heb lang niet kunnen trainen en weinig gespeeld. Wedstrijden zijn nu belangrijk voor me om ritme op te doen, liefst een paar van de volle negentig minuten. Dat is mijn doelstelling, maar ik ben natuurlijk afhankelijk. De trainer beslist. Hij heeft de allermoeilijkste taak, want hij moet altijd elf man opstellen."

Kevin De Bruyne won enkele weken geleden nog de Duitse supercup tegen Bayern München
GETTY Kevin De Bruyne won enkele weken geleden nog de Duitse supercup tegen Bayern München