Rellen in Rheinderby: veldbestormers worden hard aangepakt

Tijdens de Rheinderby tussen FC Köln en Borussia Mönchengladbach kwam het vanmiddag tot een kat-en-muisspel tussen de ordediensten en enkele supporters van Köln. De fans konden het niet verkroppen dat hun ploeg in de 91ste minuut de boot inging na een treffer van de Zwitser Granit Xhaka.

Op beelden die geschoten zijn vanop de tribune is te zien dat zo'n dertigtal 'fans' het bezoekende vak verlieten om wat amok te maken op de grasmat. Met Bengaals vuur stormden ze het veld op en ze waren duidelijk voorbereid op een eventuele knokpartij. De supporters zorgden ervoor dat ze incognito het veld betraden in witte overalls.

Wanneer de oproerpolitie zich ermee ging moeien liep het echter fout tot groot jolijt van de thuisfans die het op de tribunes allemaal bekeken. Op de video van een fan die alles filmde valt te zien dat de speciale eenheid geen medelijden toonde voor de amokmakers. Maar ook supporters van Borussia Mönchengladbach die aan de rand van de grasmat stonden sloegen er niet naast. "Je moet altijd oppassen wat zulke mensen bij zich hebben", vertelde matchwinnaar Xhaka aan Bild. "Het is jammer voor Köln dat ze zo'n fans hebben." Op de officiële website van de club doet Köln afstand van de rellen.

EPA
GETTY
EPA
GETTY
GETTY