Ongeziene taferelen in de Bundesliga: Hamburg degradeert na 55 seizoenen waarna agenten te paard en oproerpolitie het veld betreden

AFP
Na 54 jaar en 261 dagen stopt de mythische klok met tikken in het Volksparkstadion en dat kon er bij enkele heetgebakerde fans niet in. Het lot van Hamburg werd vanmiddag namelijk bezegeld in de Bundesliga. In de extra tijd werden bommetjes afgestoken en moest de oproerpolitie het veld zelfs betreden. Hamburg won wel met 2-1 van het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard, maar neemt afscheid met minder fraaie taferelen. De Duitse traditieclub degradeert na 55 seizoenen uit de Bundesliga. Auf wiedersehen.

Het beeld van de middag ontplooide zich in de extra tijd van de wedstrijd. In de 91ste minuut ontstaken de fans van Hamburg bommetjes en gooiden ze vuurpijlen en rookbommen op de grasmat. Het sein voor de ordediensten om hardhandig op te treden. Vrijwel meteen bestormde een leger agenten het veld en werd de politie te paard zelfs ingezet. Het spel lag goed een kwartier stil, maar scheidsrechter Felix Brych wilde die laatste minuut absoluut nog afhaspelen. Om Hamburg toch nog al voetballend uit de Bundesliga te zwaaien. Iets wat na veel vijven en zessen ook lukte.

Naar de wedstrijd dan. Het heeft er vanmiddag eigenlijk nooit echt in gezeten voor Hamburg. Al na 31 seconden doemde het horrorscenario op wanneer Guilavogui de 1-0 binnen prikte voor Wolfsburg. De tweede snelste treffer van het seizoen in de Bundesliga fnuikte meteen de hoop van al wie Hamburg een warm hart toedraagt. Wolfsburg moest namelijk ook verliezen, als HSV zich nog wou redden. Zelf kwam de Duitse traditieclub ook wel op voorsprong. Na een handsbal van Zakaria en een tussenkomst van de videoref ging de bal op de stip. Aaron Hunt klaarde de klus. Een dubbelpass tussen Thorgan Hazard en Josip Drmic later hingen de bordjes echter weer gelijk.

AFP

Origi trefzeker

Na een heerlijke goal van Jonas Hector voor Köln, kruisten ze in Hamburg de vingers opnieuw. Divock Origi drukte die hoop echter de kop in. De Rode Duivel kon niet meer missen voor het lege doel nadat de bal werd breed gelegd en zorgde dan ook voor de 2-1. Niet zijn moeilijkste, maar wel een bijzonder belangrijke goal van Origi voor Wolfsburg. Hetzelfde scenario in Hamburg. Daar zorgde Lewis Holtby met een knappe schuiver voor de 2-1. 

Wolfsburg stoomde echter door tegen Köln en won nog met 4-1. Het werk zit er echter nog niet op voor Divock Origi en Koen Casteels. Wolfsburg moet namelijk nog aan de bak tegen de nummer drie uit de Duitse tweede klasse. Als ze dat duel met succes afronden, blijven ze alsnog in de Bundesliga. Na de 2-0 zege van Freiburg tegen Augsburg eindigde de Belgisch getinte club op de zestiende plaats. Wolfsburg moet nog barrages afwerken tegen Holstein Kiel, de derde uit de 2.Bundesliga. De heenwedstrijd wordt op 17 mei gespeeld in Wolfsburg, de terugmatch staat op 21 mei in het Holsteinstadion op het programma.

AFP
REUTERS
AFP
De fans van Borussia Mönchengladbach hadden hun eigen klok mee en telden af tijdens de wedstrijd.
AFP De fans van Borussia Mönchengladbach hadden hun eigen klok mee en telden af tijdens de wedstrijd.23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charel de Klucht

  Marginalen in bedwang houden, dat is voetbal. Stomme idioten die naar miljonairs zitten te gapen die achter een bal hossen.

 • Darwin Carn

  Auf wiedersehen en tot nooit meer

 • ingrit seghers

  k heb de beelden gezien, de meesten van deze hufters zijn gemaskerd het stadion binnen geraakt. Er een beetje om vragen zeker als je dit toelaat.

 • frankie bressinck

  Ja zeer jammer voor de HSV maar ze moeten naar zichzelf kijken. 20 trainers op 13 jaar en op verplaatsing nauwelijks kunnen winnen! Ook dit seizoen punten weggegooid tegen ploegen die zeker niet beter waren, maar niet getreurd in de 2 de liga wordt ook goed voetbal gespeeld én in volle stadions! Volgend seizoen de derby Sankt Pauli - HSV "ausverkaufd"

 • Johan Meulenbergs

  Voetbal .. een feest!! Van mij mag het blijven op één voorwaarde: laat de club zelf alle kosten voor beveiliging betalen ipv belastingbetaler. Dan zal het rap gedaan zijn , want de heren en dames uit de vip-loges zullen niet betalen en dus weg voetbal en probleem opgelost.