Nürnberg zegeviert in Duitse degradatiekraker

EPA
Gertjan Verbeek heeft vanavond het Nederlandse onderonsje met Huub Stevens in de kelder van de Bundesliga gewonnen. Met 1. FC Nürnberg klopte Verbeek het VfB Stuttgart van Stevens: 2-0. De Zwitserse spits Josip Drmic maakte beide doelpunten voor de thuisclub.

Nürnberg deed met die overwinning uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Verbeek steeg van de 17e naar de 14e plaats (met 26 punten) en staat daardoor ineens weer boven de rode streep. Stevens bleef met Stuttgart op 24 punten staan en zakte daardoor naar de voorlaatste plaats, met alleen Eintracht Braunschweig (21) nog onder zich.

Hamburger SV moet zich ook nog altijd ernstig zorgen maken om degradatie. Voor eigen publiek kwam HSV niet verder dan 1-1 tegen SC Freiburg, ook een ploeg die onderin staat. Vladimir Darida zette Freiburg in de 50ste minuut op voorsprong, maar Pierre-Michel Lasogga trok de stand al snel weer gelijk. Daar bleef het bij in Hamburg. HSV is met 24 punten de nummer 16 van de Bundesliga, een positie die aan het einde van het seizoen een play-off om promotie/degradatie betekent. Freiburg is 15de met 26 punten.

Bayer Leverkusen wist na zes wedstrijden eindelijk weer eens te winnen. De ploeg van trainer Sami Hyypiä zegevierde bij FC Augsburg met 3-1. Leverkusen staat vierde in de Bundesliga en koerst zodoende af op een plek in de voorronde van de Champions League. Concurrent Borussia Mönchengladbach verloor met 1-0 bij Eintracht Frankfurt en moet nu 5 punten toegeven op Leverkusen.

EPA
EPA
EPA
EPA
EPA