Nederlander Stevens vertrekt bij Stuttgart

EPA
Trainer Huub Stevens neemt afscheid van VfB Stuttgart. "Ik heb besloten dat ik een pauze ga nemen", zei hij vandaag na de nederlaag van zijn club in de laatste speelronde van de Bundesliga bij Bayern München (1-0). "Dat wilde ik eigenlijk al na mijn vertrek bij PAOK Saloniki doen."

Stevens tekende direct na zijn gedwongen vertrek in Griekenland een contract voor 10 competitiewedstrijden bij VfB Stuttgart. Hij werd in maart benoemd als crisismanager, omdat zijn voorganger Thomas Schneider de gevallen Duitse topclub niet meer aan de praat kreeg.

Onder Schneider pakte Stuttgart in diens laatste negen duels slechts 1 punt. Stevens kreeg de ploeg weer enigszins aan het voetballen, met veel strijdlust en hier en daar een kwinkslag. Met de 60-jarige Nederlander op de bank haalde de formatie uiteindelijk 12 punten in 10 duels. Dat was ruim voldoende om degradatie te ontlopen. De leiding van VfB Stuttgart wilde graag met de Nederlander om de tafel om over een nieuw contract te praten. Stevens gaf echter aan dat hij behoefte aan rust heeft. Bernd Wahler, de voorzitter van VfB Stuttgart, restte niets anders dan de beslissing van Stevens te accepteren. "We zijn hem heel dankbaar voor wat hij hier gepresteerd heeft", reageerde hij.