Manager Allofs: "Proberen Kevin nog een jaar te houden"

AFP
De transfersaga rond Rode Duivel Kevin De Bruyne blijft maar aanslepen. Wolfsburg-manager Klaus Allofs wil alvast niet te veel in zijn kaarten laten kijken en zegt nu de middenvelder bij Wolfsburg te willen houden. "We willen Kevin overtuigen om nog een jaar voor Wolfsburg te spelen. Dat zou voor hem en de club een goede zaak zijn", vertelde Allofs in een interview met de Duitse sportzender Sport1.

"Als er een serieus bod komt, zullen we dat met Kevin en zijn zaakwaarnemer bespreken en daarna een beslissing nemen", bekende Allofs, die niet wou onthullen wat het standpunt van De Bruyne in het verhaal is. "Het is niet aan mij om daar uitspraken over te doen."

De 24-jarige middenvelder ligt bij Wolfsburg nog onder contract tot 2019, maar Manchester City wil hem graag terug naar de Premier League halen en zou daarvoor bereid zijn meer dan zeventig miljoen euro op tafel te leggen. In het Etihad Stadium zou De Bruyne wekelijks 320.000 euro kunnen verdienen. De Bruyne leek dus op weg naar het team van aanvoerder Vincent Kompany, maar volgens sommige bronnen sprong ook Bayern München afgelopen week terug in de dans. De clubs hebben in elk geval nog tot en met 31 augustus de tijd om een akkoord te vinden. Daarna sluit de transfermarkt en is een overgang dit jaar niet meer mogelijk.