Magistrale lob en heerlijke knal: Coutinho beleeft droomdag in klinkende zege Bayern

AP
FC Bayern München
FCB
FC Bayern München FCB
6
1
Werder Bremen WER
WER
Werder Bremen
De Duitse laagvlieger Werder Bremen mocht op bezoek bij Bayern München bijna een helft lang dromen van een stunt. Twee snelle doelpunten in de extra tijd van de eerste helft stuurden het team dat verrassend op 0-1 was gekomen, toch nog met een rotgevoel de rust in. Na de onderbreking maakte Bayern gehakt van Bremen: 6-1. Coutinho beleefde met drie goals - waaronder een magistrale lob en een heerlijke knal - en twee assists een droomdag. De Braziliaan lijkt helemaal bevrijd. 

Milot Rashica was lange tijd een plaag voor de trage Jérôme Boateng. De eenzame aanvaller van Werder liep de Bayern-verdediger er in de counter veelvuldig uit. De Kosovaar schoot de bal bij één van die uitbraken snoeihard in de bovenhoek.

Bayern kreeg voldoende kansen om iets aan die achterstand te doen, maar met name topscorer Robert Lewandowski had het vizier niet op scherp. Pas in de laatste minuut van de eerste helft tikte Philippe Coutinho na fraai voorbereidend werk van Joshua Kimmich en Serge Gnabry van dichtbij binnen. In de bijgetrokken vier minuten maakte Lewandowski ook nog de 2-1.

Na rust ging het gemakkelijker bij Bayern. Coutinho scoorden elk nog een keer, de Braziliaan met een schitterende lob en de Pool na een combinatie met Thomas Müller. Voor Lewandowski betekende het alweer zijn 53ste goal in kalenderjaar 2019, een evenaring van zijn persoonlijk record uit 2017. Achter Gerd Müller (508 goals) is ‘Lewa’ met 220 goals nu tweede op de alltime topscorerslijst van Bayern.

Aangever Müller deed zelf ook nog een duit in het zakje tegen het lamgeslagen Werder, dat de nederlaag nog veel hoger uit had kunnen zien vallen. De mooiste van de middag werd misschien echter voor het laatst bewaard: man van de wedstrijd Coutinho krulde de 6-1 vanaf een meter of twintig wonderschoon in de kruising.

De 2-1

De 3-1

De 4-1

De 5-1

De 6-1

REUTERS
REUTERS
EPA
EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.