Liverpool noch Wolfsburg wil met hem verder, ook WK is onzeker: carrière Origi in het slop

Getty Images
Zijn toekomst ligt niet in Liverpool, evenmin in Wolfsburg. De Duitse club onderneemt straks niet eens een poging om huurling Divock Origi (bijna 23) definitief over te nemen. Na Rusland mag de WK-revelatie van 2014 terug naar start. Een veelbelovende carrière in het slop.

Geen genade. Wolfsburgtrainer Bruno Labbadia had zaterdag na 42 minuten genoeg gezien: 15 balcontacten, vijf kilometer gelopen en een spits die een geslagen indruk liet. Nog voor het rustsignaal haalde hij Divock Origi naar de kant na een wanprestatie. De grootste vernedering die een speler kan ondergaan. Met het hoofd naar beneden droop de Rode Duivel af. En sportief directeur Olaf Rebbe duwde hem met enkele rake uitspraken nog een beetje dieper: "We zullen intern bespreken wat de reden voor zijn bleke wedstrijd was", zei die. "Dit was niet goed van hem, laten we daar duidelijk over zijn."

We zullen intern bespreken wat de reden voor zijn bleke wedstrijd was. Dit was niet goed van hem, laten we daar duidelijk over zijn

Olaf Rebbe, sportief directeur bij Wolfsburg
DIvock Origi met Koen Casteels, die andere landgenoot bij 'die Wölfe'.
Photo News DIvock Origi met Koen Casteels, die andere landgenoot bij 'die Wölfe'.

De hoop van Wolfsburg is een probleemgeval geworden. Zo snel de huurling kwam, met vier goals in zijn eerste negen wedstrijden, zo snel hebben ze hem weer opgegeven. In november kraaide Rebbe nog dat Wolfsburg er alles aan zou doen om Origi definitief over te nemen: "We gaan snel rond de tafel met Liverpool om te horen wat hun plannen zijn. Maar het zou dom zijn om geen poging te wagen om hem langer vast te leggen." Het geloof was toen groot. Tijdens de winterstop liet de clubleiding zelfs oudgediende Mario Gomez naar Stuttgart vertrekken. Terwijl die vrolijk de netten laat trillen bij zijn nieuwe werkgever, holt Origi hopeloos achter zijn vorm aan. Alle kracht en hoop uit zijn prestaties lijkt weg. Een spits op de dool, nadat hij in november voor een tijdje naar de flank werd geduwd. Labbadia, zijn derde trainer dit seizoen, heeft al meermaals gepoogd op hem in te praten, maar de juiste snaar lijkt hij niet te vinden. Zaterdag, na de 3-0-nederlaag bij Hoffenheim, verspreidden kwatongen zelfs dat Origi zijn laatste match voor Wolfsburg heeft gespeeld. 

Zo ver zal het wellicht niet komen, maar de clubleiding onderneemt wel geen enkele poging meer om Origi definitief aan te trekken. Return to sender. Terug naar af. "Divock is niet gelukkig, maar hij zal er op training alles aan doen om zijn plaats af te dwingen", sust vader Mike. "Divock is nog altijd 100 procent gefocust op Wolfsburg." Contact met Liverpool was er niet. "Hij is naar hier gekomen om een betere speler te worden. En dat is hij in mijn ogen ook geworden. Na het seizoen gaan we met alle partijen om de tafel."

Vierde keus

Zijn contract bij Liverpool loopt over vijftien maanden af en een nieuwe verbintenis op Anfield is uitgesloten. Ook volgend seizoen kan coach Jürgen Klopp hem onvoldoende minuten garanderen. Alle partijen sturen aan op een definitieve oplossing. Wasserman, het agentschap dat hem vertegenwoordigt, had begin dit seizoen lijntjes lopen naar Monaco, Inter, Juventus, Sampdoria, Werder Bremen, Leverkusen, Newcastle, Crystal Palace en Tottenham, maar het rijtje geïnteresseerden is nu niet meer van die orde. Ondanks die aardige start bij Wolfsburg heeft hij de twijfels niet kunnen wegnemen. Enkel een goed WK zou zijn reputatie een extra boost kunnen geven, maar ook die selectie is geen zekerheid meer. Voor Roberto Martínez is hij vierde keus achter de ongenaakbare Romelu Lukaku, Christian Benteke en Michy Batshuayi. Dat opent weinig perspectief.

Vier jaar nadat de onbekende Origi zich op het WK in Brazilië als een komeet lanceerde, staat hij amper verder. Aan zijn kwaliteiten en voorbeeldige mentaliteit zal het niet liggen, aan de carrièrekeuzes wel. "Ik droom van het allerhoogste. Waar dat is, maakt niet uit, maar over vijf jaar sta ik aan de top", zei hij vorige week nog in een interview. Er is nog werk. Een miljoenentransfer naar Liverpool op zijn 19de bleek toch een etage te hoog.

REUTERS
Photo News42 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Berry Colijn

  Teveel opgehemeld in België, net zoals vele voetballers daar!!!

 • Marcus Camps

  Bah ... en daarvoor was het nodig om Lukaku twee jaar in de kelder te steken ? Geweldige voetbalkennis toch heeft die Wilmots.

 • Rigobert Deleu

  Als je kiest voor het geld ????

 • Rudy Vanden Broeck

  Nooit een goede voetballer geweest

 • Gerry Cle

  Origi is een goede voetballer die door omstandigheden minder goed is. In de juiste ploeg en met de juiste trainer zal hij weer openbloeien.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00