Ibrahimovic en LA Galaxy gaan pijnlijk onderuit in derby, maar vooral “schandalige” actie van Zweed na match beroert de gemoederen

.
rv/USA Today Sports .
Zuur avondje voor Zlatan Ibrahimovic (38) en LA Galaxy. De Zweedse doelpuntenmachine verloor met zijn team van rivaal Los Angeles FC in de halve finale van de Western Conference, het werd 5-3. Zlatan scoorde (met een gelukje), maar vooral een minder fraaie actie van de spits ná het laatste fluitsignaal gaat over de tongen.

Eerst het sportieve verhaal. Carlos Vela, de vedette van LA FC, bracht zijn team met twee treffers op 2-0 in ‘El Trafico’, zoals de derby van LA genoemd wordt. Maar nog voor het uur zetten het Argentijnse toptalent Cristian Pavon en Zlaten himself de scheve situatie weer recht. In twee dolle minuten ging het dan via Diego Rossi en Adama Diomande echter weer van 2-2 naar 4-2. Galaxy moest zo vol aan de bak.

Dat dééd de ex-club van Jelle Van Damme ook. Rolf Feltscher zorgde in minuut 77 weer voor spanning, maar die was van korte duur. Met zijn tweede van de avond legde Diomande enkele minuten later de 5-3-eindstand vast. LA FC speelt dinsdag in de halve finales tegen de Seattle Sounders.

USA TODAY Sports

Frustraties bij Zlatan

In de toegevoegde tijd werd een treffer van Ibrahimovic nog afgekeurd en dat, in combinatie met de pijnlijke nederlaag, deed de frustraties hoog oplopen bij de ex-speler van onder meer FC Barcelona, Inter en Juventus. Toen Ibrahimovic bij het verlaten van het veld op de korrel werd genomen door de fans van LA FC, kon de aanvaller het niet laten om te reageren. ‘Ibra’ greep naar zijn kruis en krijgt op de social media flink wat kritiek voor die “schandalige” actie.

Een afscheid in mineur? De kans is groot. Het contract van Ibrahimovic in de Verenigde Staten loopt af en enkele clubs uit Europa zouden de spits nog graag inlijven. Zo gaf Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, recent nog aan dat hij ervan droomt om de Zweed in het shirt van zijn club te zien spelen. 

In de Eastern Conference spelen titelverdediger Atlanta United en Toronto FC de finale. Het Atlanta van de Nederlandse coach Frank de Boer won met 2-0 van Philadelphia Union. Julian Gressel en Josef Martínez kwamen voor eigen publiek tot scoren. Toronto FC, de ploeg van ex-Rode Duivel Laurent Ciman, plaatste zich woensdagavond al als eerste club voor de finale van de Eastern Conference. De Canadezen haalden het met 1-2 van New York City FC. Alejandro Pozuelo (ex-Genk) was met twee treffers de matchwinnaar bij de bezoekers.

Alle goals uit de LA FC - LA Galaxy: 

Een goal van Ibrahimovic uit het verleden tegen LA FC:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.