Hamburg redt vel na thriller in Karlsruhe

REUTERS
Hamburg heeft zich verzekerd van een verlengd verblijf in de Duitse Bundesliga. Het versloeg na verlengingen Karlsruhe met 1-2 in de terugwedstrijd van het barrageduel om het behoud in de Duitse eerste klasse. De heenmatch was op 1-1 geëindigd. Hamburg is de enige club die nog nooit degradeerde uit de Bundesliga.

Door het resultaat in het duel op eigen veld, wist HSV dat het moest scoren in Karlsruhe om niet te degraderen. Uitgerekend doelpunten maken is dit seizoen niet de grootste kwaliteit bij de Hamburgers. Toch trok de ploeg fel ten aanval. Veel verder dan enkele afstandsschoten van Van der Vaart, die het hele duel speelde, kwam HSV echter niet. Omdat het doelpunt uitbleef verliet HSV de verdedigende stelling in de tweede helft en gaf het steeds meer ruimte weg. Reinhold Yabo profiteerde daar in de 78e minuut dankbaar van en schoot de 1-0 tussen de benen van René Adler.

HSV leek daardoor af te stevenen op de eerste degradatie uit de clubgeschiedenis. Toch kwamen de gasten nog langszij. Marcelo Díaz schoot in de 91e minuut een vrije trap achter Dirk Orlishausen: 1-1. HSV sleepte daardoor een verlenging uit de brand. Daarin waren de ploegen gelijkwaardig, maar bleken de bezoekers de gelukkigste. Toen de eerste supporters al rekening hielden met een beslissing via strafschoppen, was het Müller die plots de 1-2 binnentikte. Karlsruhe moest daardoor in vijf minuten tijd twee keer scoren. Een onmogelijke opdracht zeker nadat Rouwen Hennings nog een strafschop miste.

HSV blijft zodoende de enige club die sinds de invoering van de Bundesliga in 1963 op het hoogste niveau speelt en nog nooit is gedegradeerd. Inmiddels meer dan 51 jaar zoals de stadionklok aanwijst. Vorig jaar moest de club uit de havenstad trouwens ook al barrages spelen om het behoud. Toen werd Greuther Fürth opzij geschoven.

REUTERS
AP
REUTERS
REUTERS
EPA
PHOTO_NEWS
REUTERS
EPA
REUTERS
EPA
REUTERS
AP