Duitse bond voert onderzoek naar 'Motherfucker'-affaire Kevin De Bruyne

Bild/Twitter
De Duitse voetbalbond DFB voert een onderzoek naar Kevin De Bruyne. In de Bundesligawedstrijd van VFL Wolfsburg bij Eintracht Frankfurt schold de Rode Duivel namelijk een ballenjongen de huid vol. "Give me the ball, you motherfucker", klonk het. Inmiddels excuseerde de middenvelder zich wel al. Er hangt hem een boete boven het hoofd.

In de 86e minuut van de wedstrijd probeerde VFL Wolfsburg een 1-0 achterstand recht te zetten. De bezoekers werden daarbij gehinderd door het getreuzel van een ballenjongen van de thuisclub, tot groot ongenoegen van Kevin De Bruyne die de jongen in het Engels uitschold. "Give me the ball, Motherfucker!", snauwde de Bruyne de jongen toe. Zijn woorden werden opgevangen door de microfoons van de televisiecamera's. "Het was eruit voor ik het zelf besefte", bekende De Bruyne.

Vlak na het incident scoorde de Belg de 1-1, waarmee hij de eindstand bepaalde. De Bruyne zag zijn fout in en excuseerde zich bij de ballenjongen, die hij als verontschuldiging ook een gesigneerd truitje zal opsturen.

Het is niet de eerste keer dat een Belg in het buitenland ruzie krijgt met een ballenjongen. Eden Hazard kreeg het in 2013 met een ballenjongen aan de stok toen hij met Chelsea op bezoek was bij Swansea.

PHOTO_NEWS