De Bruyne: "Wolfsburg en Bayern niet gelijkwaardig"

AP
Kevin De Bruyne heeft aan Sport Bild laten weten dat hij niet zeker is of hij bij Wolfsburg zijn contract zal verlengen. Hij lijkt de club te zien als een tussenstap om later naar een topper te gaan. "Ooit wil ik uikomen voor een grote topper en veel prijzen pakken. In het voetbal kan het snel gaan als er veel geld op tafel gelegd wordt."

'Ik zeg niet dat ik in de zomer naar een andere club zal gaan, maar ik beloof ook niet dat ik bij Wolfsburg zal blijven. In het voetbal zijn geen zekerheden." De Bruyne laat weten bij een Europese topclub aan de bak te willen gaan, die elk jaar vecht voor de prijzen. "Wolfsburg heeft niet de status die Bayern München heeft." Die Wölfe staan op dit moment tweede in de Bundesliga achter grootmacht Bayern dat ondertussen al 8 punten meer telt. Wolfsburg speelt ook 'maar' in de Europa League en niet in de Champions League.

Chelsea
Ook in verband met zijn Chelsea-verleden deed De Bruyne enkele opmerkelijke uitspraken. "Chelsea was niet de juiste club voor mij op dat moment en ik speelde er weinig. Mourinho heeft me nooit uitleg gegeven waarom ik zo weinig speeltijd kreeg. Volgens mij lag het aan mijn lage transferprijs van 8 miljoen. Als ik voor meer geld verhuisd was naar Chelsea, had ik misschien meer kansen gekregen. Maar ik verwijt niemand."