De Bruyne opnieuw de grote man bij Wolfsburg met 2 goals; ook Bayern wint

Schurrle's strike is unreal, KDB bags another:
Wolfsburg blijft in het spoor van leider Bayern München. 'Die Wölfe' won vandaag met 3-0 dankzij een sterk debuterende André Schürrle en goalgetter Kevin De Bruyne. De Rode Duivel vond vandaag twee keer de weg naar het net en schonk Wolfsburg de zege. Ook Bayern München pakte de drie punten. Op bezoek bij Stuttgart werd het 0-2 na goals van Robben en Alaba. De voorsprong van Bayern blijft zo acht punten.

Wolfsburg heeft (tegen beter weten in?) de titeldroom nog niet opgegeven. Na de duidelijke 4-1-overwinning tegen Bayern München heeft het natuurlijk vertrouwen te over. Tegen Hoffenheim kon het ook voor het eerst beroep doen op toptransfer André Schürrle. En dat de Duitser een meerwaarde is voor dit Wolfsburg, werd al héél snel duidelijk. Na amper twee minuten had de ex-speler van Chelsea al een assist achter zijn naam staan. Bas Dost was de doelpuntenmaker van dienst.

'Die Wölfe' op rozen, zeker omdat ook Kevin De Bruyne zijn duit in het zakje deed. De Rode Duivel vindt de laatste weken met de ogen dicht de weg naar doel en ook tegen Hoffenheim was het bingo. Nadat Schürrle het leer op de dwarsligger had getrapt, kon de Rode Duivel in de herneming simpel binnenkoppen.

Na rust kwam Hoffenheim een pak beter uit de kleedkamer. Wolfsburg verslapte en ontsnapte enkele keren aan de aansluitingstreffer. De beste kans kwam op naam van Anthony Modeste, maar die zag zijn poging gestuit door een prima reflex van Diego Benaglio. Een doelpuntje hing in de lucht, maar het was Wolfsburg dat de netten nog eens deed trillen. De Bruyne schoot vijf minuten voor tijd zijn tweede van de middag héérlijk in doel. Het publiek scandeerde prompt zijn naam en in de slotfase werd hij onder luid applaus gewisseld. Alweer een sterke prestatie van 'King Kev'.

AFP
AFP
AFP
PHOTO_NEWS
REUTERS

Bayern wint bij Stuttgart

Ook Bayern München kon opnieuw aanknopen met de zege. De landskampioen pakte in zijn laatste twee wedstrijden slechts één op zes, maar op bezoek bij Stuttgart ging het niet in de fout: 0-2. In de slotfase van de eerste helft was het Arjen Robben die Bayern op voorsprong had gezet. Na rust verdubbelde David Alaba de score met een fantastische vrije trap. Door de overwinning blijft de voorsprong op Wolfsburg acht punten.

AFP
AFP
AFP
AP