Champions League kan nog voor Wolfsburg na late zege

EPA
Het Wolfsburg van Kevin De Bruyne mag nog steeds hopen op deelname aan de Champions League. Dat is de belangrijkste conclusie na de 33ste speeldag in de Duitse Bundesliga. Wolfsburg boekte in de Mercedes-Benz-Arena van Stuttgart een nipte 1-2 zege. Rode Duivel De Bruyne zette de bezoekers op voorsprong, maar na de pauze scoorde Christian Gentner de gelijkmaker. De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel, tot Olic in de extra tijd profiteerde van balverlies van invaller Boka. Stuttgart is door het verlies van Hamburg wel zeker van het behoud.

Volgende week weten we wie het vierde en laatste ticket voor de Champions League in ontvangst mag nemen. Bayer Leverkusen ligt in polepositie na de 0-2 zege van vanmiddag op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Leverkusen heeft als nummer vier 58 punten. Dat is één punt meer dan Wolfsburg, dat volgende week nummer zes Borussia Mönchengladbach ontvangt. Bayer Leverkusen neemt het dan in eigen huis op tegen Werder Bremen. Met andere woorden: de spanning zal te snijden zijn op de 34ste en laatste speeldag!

Perisic niet, De Bruyne wél
De eerste kans vanmiddag was voor de bezoekers, maar Perisic kopte de bal over doel. Na twaalf minuten was het wel raak: Kevin De Bruyne poeierde de bal voorbij doelman Ulreich. Voor onze landgenoot was het zijn tweede treffer in het shirt van Wolfsburg. Daarna verwaterde de partij en was er bijzonder weinig te zien. De thuisploeg mist(e) kwaliteit om Wolfsburg uit verband te spelen. Een schotje van Cacau hobbelde naast.

Traore op de paal
Ook na de pauze stelden de protagonisten aanvankelijk teleur. Op het uur veranderde het spelbeeld. Christian Gentner zette een knappe individuele actie op en knalde de gelijkmaker koelbloedig tegen de netten. De thuisploeg kwam via Traore zelfs dicht bij de 2-1, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Aan de overzijde trapte Gustavo de beste kans voor de bezoekers op de doelman. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Boka in de fout ging. Hij werkte een bal centraal weg en Olic profiteerde optimaal: 1-2.

EPA
AFP
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA