Casteels evenaart ‘Legende Pfaff’ in Bundesliga: “Hij heeft gezegd dat ik het verdien”

"Casteels haalt legende Pfaff in", kopte Bild.
Bild "Casteels haalt legende Pfaff in", kopte Bild.

Feest voor Koen Casteels (27) dit weekend. Niet alleen omdat de bal weer rolt in Duitsland en omdat hij met Wolfsburg ging winnen op het veld van Augsburg (1-2). Maar Casteels speelde gisteren ook nog eens zijn 156ste duel in de Duitse Bundesliga. Op zich geen speciaal cijfer, maar met dat aantal beent de Limburger wel ene Jean-Marie Pfaff bij. ‘El Sympatico' droeg tijdens zijn carrière ook 156 keer het shirt van Bayern München in de Bundesliga.

“Pfaff is een legende”, sprak Casteels in de Duitse media na zijn zege tegen Augsburg. “Ik had al met hem besproken dat ik hem kon bijbenen en Pfaff zei me dat ik dat ook verdien.” De cijfers van Pfaff zijn wel nog iets straffer. Hij pakte in totaal 165 tegengoals en hield 57 keer de nul. Casteels moest al 244 keer de bal uit zijn doel vissen in de Bundesliga en zit aan 39 clean sheets. Casteels verzamelde die als doelman van Hoffenheim, Werder Bremen en - nu - Wolfsburg.

REUTERS
Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ruts Noël

    Zet Casteels bij Bayern in de goal en die statistieken schieten óók de hoogte in hè ...

  • Filip Vanlaeken

    Pfaalff was een grote keeper natuurlijk, maar bij een ploeg als Bayern ga je sowieso minder doelpunten slikken. Nu bon, je stsst ook pas in de goal bij Bayern als je top bent. Der Pfaff ist der besten von de ganzen hoopf !

  • Gaston Batsleer

    Als je in de bundesliga (niet de minste competitie) zolang onder de lat staat, dan moet je goede kwaliteiten hebben. Chapeau!