Bayern zet coach Kovac aan de deur daags na 5-1-verlies in Frankfurt

EPA
Bayern München heeft  haar hoofdtrainer Niko Kovac aan de deur gezet. De 48-jarige Kroaat betaalt de tol voor de wisselvallige resultaten van de Rekordmeister dit najaar.

Bayern ging gisteren in de Bundesliga met 5-1 onderuit bij Eintracht Frankfurt, de tweede nederlaag van het seizoen voor de landskampioen. Bayern zakte daardoor naar de vierde plaats, op vier punten van koploper Borussia Mönchengladbach.

“De resultaten van de voorbije weken noopten ons tot actie”, legde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge uit op de website van Bayern. “We hebben vervolgens samengezeten met Niko en in consensus beslist dat hij geen T1 meer is van Bayern. We betreuren allen deze beslissing en bedanken Niko voor zijn werk, in het bijzonder voor de behaalde dubbel vorig seizoen.”

Kovac zelf ging akkoord met het besluit van het Bayern-bestuur. “Ik denk dat dit de juiste beslissing is voor het team momenteel”, liet hij optekenen. “De resultaten en ook de manier van spelen waren de voorbije weken niet goed. Ik bedank Bayern voor het fijne anderhalf jaar, waarin we kampioen werden, de beker en de Supercup wonnen. Ik wens de club het allerbeste in de toekomst.”

Kovac begon in de zomer van 2018 als coach van Bayern. Voordien was hij onder meer bondscoach van Kroatië (2013-2015) en coach van Eintracht Frankfurt (2016-2018).
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Kampioen, beker, supercup gewonnen maar toch niet goed genoeg! Hij moest noodgedwongen Boateng opstellen en dat werd hem natuurlijk fataal! Zonder Robben en Ribery komt het dit seizoen niet meer goed. Eindelijk eens een ander team kampioen!

 • rik cappelle

  En nu "the special one" een contract aanbieden en Munchen wordt gek.

 • Jos Vangeel

  En nu Pochettino halen ! Kovac was nooit de juiste man voor Bayern

 • Brent Van Renterghem

  Amaai die vliegt snel buiten...

 • Rik Vrachten

  KRC Genk neem hier is een voorbeeld aan !!!